Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

onsdag den 5. oktober 2016

Postkort fra Bangkok - næsten som med snail mail ..... en fantastisk by

Hjemme i det skønne efterår -min all time favorite måned nemlig oktober - med frisk, klar luft, solskin, duften af efterår, falmende træer i de smukkeste farver - er Bangkok med sine 30 grader og luftfugtighed på 93%  ret langt væk - MEN Bangkok er ikke sådan lige at glemme - jeg har været der før - og var dengang mere end begejstret. Mit seneste besøg bekræftede blot min begejstring. Er der et ord, der beskriver Bangkok må det være "kontraster". Bangkok er et sammensurium af ALT. Når jeg er i Bangkok, føler jeg mig som statist i min yndlingsfilm "Blade runner". Og da vi var i Bangkok i regntiden - var set up'et helt perfekt. Instruktøren Ridley Scott har jo en særegen kærlighed for regnvejr.


hvis du ikke har set blade runner -  så gør dig selv den tjeneste at se den.

Bangkok er en moderne storby med genial infrastruktur (sky train) , moderne taxaer med aircon, hvor taxemeteret dog aldrig virker "what says the meter ? - nobody knows madame" - så aftal prisen, som du skal gøre dig umage med at få over 20,- danske kroner. Her er kæmpemæssige indkøbscentre med alle high end mærkerne, Chanel, Louis Vuitton, Hermes, Dior, Prada .... de er her alle samme BIG time. Ferrari og Porche forhandlere ligger side om side med alle de andre eksklusive mærker. Bangkok er gourmetrestauranter og fantastiske barer.

- men Bangkok er også tuk-tuk'er (lidt en turistfælde efterhånden så aftal prisen !), slumboliger langs floden, hvor man kan undres over, der overhovedet bor mennesker, Bangkok er gadekøkkener med alverdens "mystiske" retter, der smager himmelsk, flydende markeder hvor frugt, grøntsager, kød, fisk, kopivarer, plastik krimskrams og blomsterkranse faldbydes. Bangkok er Buddha, munke i den karakteristiske orange klædedragt, det er pompøse templer med guld med guld på, gadesælgere, hvor du kan købe alt fra Viagra til P-piller over elefanter i alle afskygninger og naturligvis kopier af alt, hvad der kan kopieres. Bangkok er en oplevelse for ALLE sanser. Luften er tung af blomsterkranse, der sælges overalt, boblende og sydende gryder/grills med den lækreste mad hos gadekøkkenerne, benzin- og diesel os  - Bangkok er larm med larm på, men også stille oaser og skønne parker (der i.ø. vrimler med kæmpe varaner - op til 3 meter, ja vi andre har egern, de har varaner).

Vi boede på et virkeligt dejligt hotel i Bangkok - The Muse - på 20. etage med skøn udsigt over byen. Et hotel jeg kan anbefale, hvis man vil bo luksuriøst, centralt og med service i top!
- men jeg er jo en sucker for hoteller, så jeg havde fået anbefalet at aflægge et andet hotel et besøg og lige lure - og hold da op .... Hotel Cabochon er en helt vidunderlig lille perle af et hotel. Jeg er fuldstændig solgt og drømmer om at bo der en dag. Det er et lille hotel, indrettet lige efter min smag - alt er gennemført lækkert. Det ligger en smule afsides og vores chauffør havde da også lidt problemer med at finde det -men det var ventetiden værd. SÅ lækkert ! -
.... her vil jeg gerne bo næste gang - og så serveres der de skønnes drinks !

I samme område ligger SingSingTheatre - som er en lille, hyggelig, trendy natklub, OGSÅ for os, der er fyldt ....... noget !

SingSing - natklub.

Bangkok er uendelig stor, og mulighederne mange, når man besøger byen. Vi havde kun få dage i byen - men et besøg i Chinatown er et must ! - Har man besøgt Chinatown i NYC og synes, der er mange mennesker, ja så er Chinatown i Bangkok om muligt endnu mere pakket. Det er et larmende, charmerende inferno af farver, dufte, lyde OVERALT. Her købes, sælges, spises ALT.
En tur med long tail boat på floden er i min optik også et must. Det er muligt at hyre en private boat - hvilket jeg foretrækker, så kan turen nydes i fred og ro uden (andre) larmende turister og deres til tider lige så larmende børn. Det koster ikke meget mere at hyre en privat båd end hvis man vælger den officielle model. Vi var 4 personer og fik 1,5 times sejltur til ca. 150,- kr. per person. På sådan en sejltur ses Bangkoks kontraster virkeligt. Langs floden ligger blikskure, forfaldne huse bygget på pæle og det er svært at tro, at der rent faktisk bor mennesker - men det gør der ! Vores tur sluttede ved Kongepaladset, som er et must  at besøge i Bangkok. Imponerende og fascinerende ! - vi fik en privat guide i en times tid - hvilket var en rigtig god idé ! - Jeg afslutetede besøget med at hælde lidt holy water over mit hoved - dette mest med tanke på forbruget på mit Visa-kort. Alle midler må tages i brug mht. positive wibes.


en hyggelig fætter ......

Bangkok er helt sikkert en by, jeg vender tilbage til ! et unikt sted, smukt, kontrastfyldt, grimt, forfaldent,, luksuriøst,moderne, gammeldags - all inklusive.

Kapunka - !

- på fredag går turen til Budapest, en by, jeg endnu har til gode at besøge - glæder mig til at udforske nye steder.

Skønne efterårshilsner - flapørerne og jeg har været i skoven i dag, solskin, klar luft og smukke farver.

Kærligst Sussie

Send en kommentar