Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

mandag den 6. november 2017

Livet er ikke altid lutter lagkage ....... derfor øver jeg mig i joie de vivre - hver dag

Lige ud af posen: Jeg har lige haft en rigtig møg week-end, hvor gamle dæmoner i form af svigt, misbrug, manglende kærlighed og glæde pludseligt poppede op som den berømte trold af en æske ... øv med øv på ! Min teori om, at alting lagrer sig i vores celler, og at kroppen husker, fik jeg bekræftet som værende helt rigtig. Det var en øjenåbner for mig de dage - at jeg bliver nødt til at gøre noget ved det - og første step er booking af tid til Body SDS hos dygtige Jannich - du kan læse mere om det lige her

Læsere af min blog og mennesker, der i.ø. kender mig, ved at mit mantra her livet er nydelse, at gøre sig umage, at små ting tæller! Jeg tror på, at livet bliver sjovere, lettere hvis du drikker din te af smukke kopper, husker at nyde morgenstunden, købe blomster på en onsdag og spise pandekager til aftensmad på en torsdag, drikke en masse bobler og lukke de mennesker ind i dit liv, som vil dig det godt og nærer dine celler. - derfor er jeg stor fan af Master Fatman og hans program Croque Monsieur, der sendes hver søndag på radio 24/7. Et fantastisk program, der hylder livsnyderi og både de små og store ting i tilværelsen - men essensen er altid at gøre sig umage. Her et lille citat:

Hver dag står vi op til det. Uanset om vi vil eller ej. Vi åbner vore øjne - og så er det der. Med det samme: Livet. På godt og på ondt. Og nogle gange kan man måske godt føle sig fristet til at prøve at lulle sig ind i en drøm om, at livet var mere af det smukke, det varme, det sanselige og det næstekærlige. Mere af det, hvor det handler om at gøre noget godt for sig selv og for andre. Og hvor der er plads og overskud til netop dét. 

Det bliver temaet for denne aften i Pressen, hvor vi overgiver os og helliger os livsnyderiet. Hylder kulturen, maden og sanseligheden og forholder os til, hvad det gør for og ved os. Hvor den umiddelbare og livssultne tilgang til tilværelsen hyldes i stor stil. Hvor ingen armbevægelser er for store og hvor kunsten at nyde livet udforskes og udleves. Fordi det er dejligt, og fordi vi har så godt af det.

pandekager til aftensmad .... why not ?

Joie de vivre - livsglæden og glæden ved livet - det er sgu lidt en mangelvare i Danmark ! Jeg stemmer for meget mere "joie de vivre" -  at gøre sig umage, hvad enten vi taler mad, venskaber, sex, borddækning, påklædning - ja hele vejen rundt - i alle de brikker, der tilsammen udgør livet. 

Personligt mangler jeg noget sanselighed omkring mine madvaner i mit hjemlige liv - jeg er en skovl til at lave mad og har INGEN tålmådighed overhovedet - men jeg savner sanseligheden og det smukke ved at give sig tid - den franske måde at forholde sig til mad på ..... Master Fatman alias Morten Lindberg og Marie Holm har udgivet en skøn kogebog - franske klassikere, krydret med lidt livsfilosofi - joie de vivre, smukke billeder og ja, jeg får lyst til at bage briochebrød og lave abrikosmarmelade og indtage det sammen med min cafe creme iført lyserød slåbrok .....- og så må simremad være vejen frem for en utålmodigsjæl som mig ..... jeg giver det en chance .....

Jeg tror på, at vore celler næres ved nydelse for alle sanser - så det er bare med at komme igang ! At se det smukke også i de helt små ting, nyde hverdagen og gøre lidt ekstra ud af alting - også om tirsdagen - "for vi har så godt af det".

Master Fatman og Marie Holm holder salon i Politikens Hus - jeg HAR købt billet - skynd dig, måske du kan nå det endnu - er sikker på, det bliver en sjov, inspirerende aften og at jeg helt sikkert går derfra bestyrket i min intention om hjemmelavet briochebrød og abrikosmarmelade i STORE mængder.


Husk at gøre dig umage !

Kærligst Sussie

Send en kommentar