Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

tirsdag den 18. september 2018

Strøtanker på en tirsdag ......

Egentligt skulle det her være et blogindlæg om mit besøg i fantastiske Kiev - det blev det ikke! - Det kommer en af dagene - og glæd jer - Kiev er en FANTASTISK by.

I stedet bliver det til lidt strøtanker om tid, arbejde og det fortæskede begreb slow living.I dag er det den skønneste sensommerdag. Jeg har ligget i min hængekøje i en solstråle og kunnet fornemme efterårets komme. Her dufter af æbler og nyslået græs, og luften har lige præcis den snert af skarphed, som jeg personligt elsker. Til morgen gik jeg den sædvanlige tur i skoven med flapøret, en lille time hvor det eneste, jeg skal, er at gå, se, nyde, dufte, sanse. Skovens farver er i forandring, svampe vælter op af jorden, her dufter af efterår, her er smukt, fredeligt, og her er ro.

Jeg må indrømme, jeg NYDER mine stille dage - og måske nyder jeg dem så intenst, fordi jeg i mange, mange år har haft mere end fuld fart på. Det er ingen hemmelighed, at jeg altid har arbejdet MEGET. Ikke af nød, men fordi det gav mig mulighed for at leve det liv, jeg ønskede på det tidspunkt. Jeg har i den grad givet den gas ! - om jeg fortryder ? Overhovedet not! Min knoklen røven ud af bukserne har givet mig de skønneste oplevelser både i form af rejser, men også i form af muligheden for at anskaffe mig ting og sager, jeg hver dag glædes over.

Now its time for a change - og det kan hurtigt komme til at lyde frelst. Det er absolut ikke meningen. Jeg hader, når andre har "set lyset" enten som veganere, træningsfreaks, nyreligiøse eller  sæt selv ind her ........ og ser det som deres mission her i livet at trække deres livsstil ned over andres hoveder som den evige sandhed. Enhver må leve, som det passer bedst for den enkelte.

MEN - personligt glæder jeg mig over mit slow living liv her og nu. Jeg synes, det er SÅ fedt, at jeg kan mærke helt ind i sjælen, at det at træde på bremsen, være mere til stede i NUET, trække vejret, se, høre, mærke og bare være til her og nu, er det helt rigtige for MIG. En gang i mellem strejfer tanken mig, om det er ærgerligt, jeg ikke fik trådt på den bremse noget før. Svaret er nej. Tiden var ikke til det, jeg var ikke klar til det, jeg trivedes med arbejde med arbejde på, og de fordele og muligheder det gav mig, når lønsedlen tikkede ind i E-boks.

Mine prioriteringer har ændret sig - mit fokus har flyttet sig. Og hvilken befrielse at go with the flow.
Jeg er stadig et luksusdyr - bare nedskaleret. En sidegevinst ved en mere beskeden indtægt som følge af mindre arbejde er, at jeg faktisk værdsætter mine rejser, mine indkøb, mine restaurantbesøg endnu mere end før.  Endnu en sidegevinst ved mere tid til mig selv er, at jeg har opdaget, at jeg stortrives med at tøffe rundt i det lille gule hus iført badekåbe og en kop kaffe og bare have tid nok. Ikke at skulle noget - udover at være til stede. Hvilken herlig fornemmelse !

Giver det dig lykke og mening at arbejde 24/7 - gør det.
Giver det dig lykke at nulre rundt på deltid - gør det.
Giver det dig lykke at knokle røven ud af bukserne for at kunne rejse til NYC, købe en Chanel-taske, tage på dykkerferie, købe en campingvogn ... sæt selv ind...... gør det.
Giver det dig lykke at leve på en sten og have all the time in the world - gør det.

MEN mærk for Helvede efter ! - helt ind i sjælen - om det føles rigtigt! - Når det ikke føles rigtigt mere, så skift vognbane.

Kærlige efterårshilsner

Sussie

Send en kommentar