Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

mandag den 25. juli 2016

Nogen samler på frimærker ...........det gør jeg ikke

... jeg samler (blandt andet) på tasker !Allerede som helt lille pige var jeg optaget af TASKER. Husker stadig min allerførste taske, købt i en rigtig voksen butik. Har vel været omkring 10 år gammel. Den var i hørfarvet kanvas med brune læderremme og lynlås. Den frydefulde fornemmelse, det var at gå ved siden af min mor igennem byen iført min helt egen håndtaske, sidder stadig i min krop et eller andet sted.  Siden da har jeg været taskoman. Jeg indrømmer dog blankt, at min kærlighed til tasker er rettet mod svinedyre, eksklusive designer tasker. Jeg bliver aldrig typen, der falder over "en lille fjollet, farverig taske fra en lokal kunsthåndværker/turistbod/udsalgshylden hos Neye" - kan lige så godt indrømme det. It's not gonna happen.

En taske for mig er det ultimative tilbehør. En taske kan forandre dit look totalt. En lækker taske kan opgradere ethvert out fit. I min optik kan man "slippe afsted" med rigtig meget tøjmæssigt, bare tasken er i orden. Selv jogginbukser kan pludseligt få et eksklusivt touch, hvis følgesvenden hedder Chanel.

Her kommer et par favoritter .....

2:55 Chanel & Marni trunkbag 

Chanel med Chanel på ... Boy og Jumbo flapbag 

Celine Trapeze bag i lammeskind 

Fendi - peakaboo medium - Fendi forhandles eksklusivt i Danmark hos Kassandra 

Balenciaga, Celine & Dior 

Jeg er fascineret af designet, håndværket, historien (specielt ifht. Chanels klassiske 2:55 og Hermés Birkin taske), hypen, hysteriet, oplevelsen i butikken, når tasken hentes frem på disken, mens man sipper et glas bobler, ekspedienten (helst en bøsse, der som ingen andre kan sige "absolutely fabulous madame" iført hvide bomuldshansker og med en næsten andægtig tilgang til tasken. Indpakningen, dust bagen, æsken, silkepapiret, det lækre bånd og hos Chanel den ikoniske Camelia blomst i papir på både æske og pose. Det bliver ikke bedre !  Derefter en lille pause på en cafe, flere bobler og en bevidsthed om, at nede i posen, inde i æsken, under silkepapiret ligger .... endnu en taske !!

Jeg bruger alle mine tasker - efter humør og selvfølgelig efter anledning. Personligt mener jeg, at man skal undlade at bruge de nok så populære Louis Vuitton tasker til andet end det, de oprindeligt er designet til, nemlig rejsebrug. Til dette formål er de til gengæld geniale, de er smukke at se på, robuste og funktionelle. Men til en festkjole dur det altså ikke med en LV i brunt monogram.

Louis Vuitton i klassisk monogram - perfekt til rejsebrug


Men Sussie ..... en tasker koster nemt over 30.000,-  Tænk hvad du kunne have fået for de penge ! - Den sætning har jeg hørt til bevidstløshed - og ja jeg kunne f.eks. have fået

et fortelt til en campingvogn
en brugt Suzuki Wagon
et helt livs forbrug af Pinocchio kugler
en rundrejse i 3 måneder til Syd-øst Asien
sæt selv ind ......

MEN det var en ny taske, jeg havde lyst til og "brug for" !

Det ville være at lyve for sig selv og andre at påstå, at det kun er designet, de lækre materialer og det gedigne håndværk, der gør, at man (jeg) tiltrækkes af designer-håndtasker. Der er masser af psykologi indblandet. Jeg køber OGSÅ en flig af en drøm. Og nogen af os har måske siddet skævt på potten som barn, har et selvværd, der kunne trænge til et lille boost, ønsker at signalere coolness og overskud ifht. vores "flok" - eller en "flok" vi ønsker at blive lukket ind i. Der kan være mange årsager, bevidste som ubevidste, til at vi tiltrækkes af en luksusvare som en designerhåndtaske er. Hvad grunden end måtte være - hvis DU synes, den er alle pengene værd, og du glædes over den hver eneste dag - kan jeg kun sige en ting - go for it !

Her kommer seneste til samlingen ... En Goyard shopper. Har bestilt et halsbånd i samme print til Holly - Zoe har allerede et halsbånd fra Louis Vuitton - flapørerne skal jo gerne matche håndtasken :-)Goyard forhandles KUN i deres egne butikker - og der er ganske få forhandlere rundt omkring i verden. Goyard fås ikke i Danmark. Jeg har købt min hos Goyard i Paris. Goyard har to butikker på Rue Saint Honore - de ligger på hver sin side af gaden. Den ene forhandler næsten udelukkende tilbehør til kæledyr - her har jeg bestilt Hollys halsbånd. Det henter jeg i november, når turen går til Paris. Butikken er gammeldags, emmer af luksuriøs "fortid", det er dekadent, over the top, betjeningen venlig og imødekommende, men absolut ikke "vi-vil-SÅ-gerne-sælge-dig-noget" - og jeg elsker det.


Til slut vil jeg aflive en misforståelse. Når du har købt den ULTIMATIVE taske - får du aldrig igen lyst til at købe en anden håndtaske.  Det passer ikke - bum !

dum idé at skifte navn, når man har fået sat initialer på sin Birkin .... arrgh !


Håber I har fået et lille indblik i taskernes vidunderlige verden ....... og måske blevet lidt klogere på, hvorfor nogle af os er så vilde med dem. 

pssssst - vidste I, at tasker kan være en rigtig god investering ???? læs med her - print det evt. ud, laminer det og forær jeres mand det som en dækkeserviet, linket kommer her og her

Kærligst SussieSend en kommentar