Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

torsdag den 21. juli 2016

Noget om at arbejde rigtig meget .... slow living - og sætte tiden i ståSæt tiden lidt i stå ......

Jeg blev ikke født til hverken gods eller guld (desværre), jeg giftede mig IKKE med en velhavende mand (man kan ikke få det hele altid), og jeg har ikke vundet i Lotto (endnu). Så jeg arbejder. Meget. Det gør jeg af den simple årsag, at ellers kunne jeg ikke leve på den måde, jeg nu engang har valgt at leve. Jeg lever ikke for at arbejde, men arbejder for at leve. Mit primære job som lægesekretær på en skadestue er ikke mit drømmejob, men det er heller ikke et job, jeg er ked af. Det er et medium, okay, udmærket job. Det har nogle fordele. Jeg kan arbejde om aftenen - skønt ! når man som jeg er B-menneske. Der er en vis dynamik i jobbet, skønt !når man som jeg er rastløs og trives bedst i mere eller mindre kaos, og så har skadestuer det med at tiltrække mere eller mindre farverige personer - skønt! når man som jeg værdsætter kollegaer, der hæver sig lidt over den grå, socialdemokratiske, nu-skal-vi-ikke-komme-for-godt-igang-gennemsnitsdansker.  Så ..... udover at arbejde rigtig mange timer, er jeg velsignet med en dejlig familie og rigtig mange skønne venner - de skal også squeezes ind i kalenderen . Det kunne godt gå hen at blive både hektisk og små-stressende, derfor forsøger jeg hver eneste dag at sætte tiden lidt i stå - en form for slow living, nærvær, eftertænksomhed, en glæde over bare at være i nuet.

For mig betyder æstetik rigtig meget - det giver mig ro, glæde og en følelse af tilfredshed.

Her kommer nogle af mine daglige rutiner - rutiner for mig, der er lig med slow living, og som beriger mig med ro.


Det allerførste jeg gør om morgenen er at tænde mit duftlys fra Hotel Costes i Paris. Duften sender mig mentalt behageligt tilbage til mange skønner stunder i Paris.

At drikke min the af en PÆN kop er for mig et must og en lille luksus i hverdagenMin kaffe kværner jeg selv - det dufter vidunderligt og smager endnu bedre. Jeg køber hele bønner hos Dean&Deluca, når jeg er i New York - jeg kunne såmænd lige så godt have købt hele bønner i Irma, men igen jeg bliver lige sendt mentalt tilbage til "a New York minute". For mig er det zen. 

udsigten fra mit køkkenvindue 

flapørerne

Føler mig virkelig privilegeret, at min udsigt fra mit køkkenvindue er direkte ind i skoven. Jeg sidder og kigger ind i naturen og kan følge årstidernes skiften på smukkeste vis. Hver dag er jeg ca, 1 time i skoven med flapørerne. At komme ud i naturen, se, høre, dufte, sanse - det burde være en menneskeret. 
vilde blomster og krydderurter i blomst 

elsker mit porcelæn købt på rejser i udlandet - dejlige minder


For mig er det vigtigt, at de ting, jeg bruger hele tiden, hver dag, er smukke, lækre, æstetiske. 
Min håndsæbe fra Kamameju dufter himmelsk - jeg ved, det i nogen øjne er fuldstændig fløjtende ligegyldigt hvilken håndsæbe, der står i ens køkken. Ikke for mig - jeg bliver glad hver eneste gang, jeg trykker pumpen ned. 

Min pung fra Louis Vuitton har fulgt mig i mange mange år. Glædes over den hver dag. Læbebalsam fra Chanel - smuk emballage og dejlig duft. 
den dufter helt vidunderligt - du kan købe den herJeg bruger altid parfume inden jeg går i seng. Bare et par dråber, ganske svagt - det er luksus for mig at slumre med yndlingsduften i mine næsebor. 

yndlingsduften - kan købes lige her 

Husk at sætte tiden lidt i stå - selv om I har fuld fart på. Luk øjnene op, slå ørerne ud, se, hør, duft, smag Livet. 

Sussie Send en kommentar