Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

tirsdag den 19. juli 2016

Fra mølædt "mormor" til cool fashionista ....

Engang for ikke så længe siden var genbrugsbutikker noget med en ildelugtende kælder, kikset tøj og ikke noget, man ligefrem pralede med, at man frekventerede - med mindre det var navnkundige Roger i Pisserenden - Roger var cool i 80'erne og 90'erne  - men nok mest for os, der hang ud på Floss, var selvbevidst "undergrund" og syntes, at et par indfarvede lange herreunderbukser og en gammel militærjakke var noget af det smarteste overhovedet. Gamle TUNGE læderjakker og ditto bukser og lettere slidte skjorter til 5 kr.,- det var hottere end hot - altså igen hvis man var "undergrund" og hang ud på Floss - personligt gik jeg bare rundt med den ikoniske plastikpose med Marilyn Monroes kontrafej, og efter at have indtaget en guldøl på Floss med en tilpas "op-i-røven-på-mig-selv-new-wave-attitude", gik jeg direkte i Birger Christensen og brugte en formue på Kenzotøj (sort naturligvis) ! Jeg indrømmer gerne nu så mange år efter, at der lugtede lidt af mølædt mormor i Roger, og jeg følte mig meget bedre tilpas på BeeCees tykke cremefarvede gulvtæpper .......... i dag ligger ikoniske Roger på Bornholm

Men så pludselig begyndte der at ske noget andet med begrebet genbrug - der kom et "luksus" - foran .... Greibe & Kumari på Østerbro var nogle af de allerførste herhjemme til at indføre begrebet luksusgenbrug. Væk var ethvert spor af mølædt mormor og muggen kælder. Nu var det lyse lokaler, nyvasket, duftende tøj af lækreste kvalitet på bøjlerne - bare til halvpris af nyprisen.  De nøje udvalgte varer måtte ikke være mere end højst et par sæsoner gamle og skulle være i god stand. Konceptet blev en kæmpe succes. Hele recycle kulturen væltede ind over os. - og tak for det!

I dag vrimler det med luksus second hand butikker eller vintage, som de også kaldes. Der er butikker med speciale i tøj til kvinder, til mænd, til børn, nogle handler udelukkende med high-end fashion mens andre er mere tilgængelige i deres udvalg af mærkevarer. Andre igen har specialiseret sig decideret i vintage, og mærker som Chanel, Hermes og Dior bliver revet væk.  Dog er fællesnævneren for dem alle, at det er luksus til en "fornuftig pris".

Her kommer to af mine egne favoritter:At træde ind hos Magnolias Luksus 2ndhand på Købmagergade i København  er som at træde ind i Aladdins hule. Det BUGNER med de lækreste af de lækreste mærker. Her er tøj, sko, tasker,smykker, bælter, solbriller, pelse - man kan bruge timer derinde ! Alt i butikken er nøje udvalgt af ejeren Martine, der selv står i butikken til dagligt. Her er det virkeligt muligt at gøre et fund ! - men du skal have tålmodighed og være typen, der synes, det er sjovt at gå på jagt. Magnolias har et stor udvalg af Chanel-tasker og smykker - og der skal du tillige være hurtig - for det er populære sager.  En god idé er at følge med på deres instagramprofil, hvor der dagligt lægges varer op.

lækre sager ..... 

tøjet hænger tæt .... men det er farvekoordineret, det gør det meget nemmere 

Designertasker i overflod 

for os, der er glade for sort ......


Hos TheVintage på Strandvejen i Hellerup er stilen en helt anden ... men lige så eksklusiv og gennemført lækkerDen lille butik lige i smørhullet i Hellerup er nærmest minimalistisk i sit udtryk.  Her er über lækre, eksklusive mærker inden for tøj,sko, smykker, tasker og bælter. Der er luft mellem bøjlerne og god plads på hylderne. En meget overskuelig lille fin butik med lækkerier udvalgt med stilsikker hånd af Dorte, der også selv står i butikken til daglig.
Følg med på The Vintages instagramprofil, hvor der lægges varer op løbende

god plads til alle lækkerierne 

smukkeste tasker 

guld, sølv, diamanter, Chanel, Bottega Veneta - kan man ønske sig mere ? 

smukke sko og støvler

de super eftertragtede Chloe nittestøvler

Udover at du i begge butikker kan gøre rigtig gode fund ofte til priser langt under nypris, har du naturligvis også mulighed for selv at sælge ud af din garderobe. Hvis hhv. Martine og Dorte vurderer, at dine ting passer ind i butikkens koncept, tages tingene i kommission og afregnes 50/50 til hhv. butikken og dig, når tingene bliver solgt.

Jeg må indrømme, jeg er vild med luksus second hand. Udover den åbenlyse fordel der er i, at du kan erhverve dig drømmekøbet til langt under nypris, synes jeg personligt, at der er noget fedt ved ting, der har fået patina. Specielt tasker synes jeg ofte det klæder at være brugte. Skindet er  blevet slidt på den helt rigtige måde, er blevet blødere og har fået en cool patineret farve.

En anden dejlig ting er, at ind i mellem sker miraklet ! Den ting, der blev hapset lige foran næsen på dig og derefter var UDSOLGT  - som i "den fås ikke mere" - hænger pludselig  der - lige foran næse på dig - ! Miraklet er sket for mig indtil flere gange :-) og jeg kan kun sige en ting - SLÅ TIL !

Tak til Martine og Dorte fordi jeg måtte besøge jeres skønne butikker.
Til jer andre: God fornøjelse med luksus-second-hand-shopping. I bliver bidt af det.

Kærligst Sussie

Send en kommentar