Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

mandag den 18. juli 2016

Hulubulu - hvor er I henne ....???? Livet stopper ved de 45 ca. ! ...

i hvert fald hvis man skulle dømme ud fra diverse modemagasiner.

Dagens opråb kommer her.... giv den nu lidt gas for Fanden ....Det er ingen hemmelighed, jeg elsker modemagasiner.  Er fast læser af Vogue, Harpers Bazar, Costume, Cover, Elle, Eurowoman m.fl. Desværre er det som om, at kvinder over 45-itch slet ikke eksisterer i disse magasiners verden. Jo jo, der kører ind i mellem en hype omkring en flok excentriske upper-class kvinder primært bosiddende i New York. Disse kvinder er mere klædt ud end klædt på .......... men hvor er alle de andre kvinder over 45 eller deromkring ???? - er de henvist til Hendes Verden og Familie Journalen, hvor vi kan sidde og "glæde" os over strikkeopskrifter og "sådan-laver-du-i-god-tid-et-nisselandskab, og en artikel om "ugens invalid", og MÅSKE hvis vi er heldige blive inspireret af et par sommersandaler til 399,- fra Bilka og en 3/4 lang Capri-buks med snøre forneden, som åbenbart er et must til alle midaldrende kvinder ??? Jeg græmmes ....

Jeg forstår simpelthen ikke, at modemagasinerne ikke sætter mere fokus på kvinder i alle aldre ? Paradoksalt er det tøj, der vises i de glittede magasiner tit i en prisklasse (læs: et par jogginbukser til 4000,- og en taske til 26.000,-), hvor du nødvendigvis må have en vis ballast aldersmæssigt for at kunne deltage (og ja der er selvfølgelig undtagelser), men det er trods alt de færreste på SU eller som nyetablerede på arbejdsmarkedet/i familielivet, der er kernekunder til denne prisklasse.

Er alder pinlig ? er gråt hår ?  er rynker ? - er det komisk at fyre den af, når man er  "ikke-helt-ung-semi-ældre-bare-ældre-eller-gammel" ?

Jeg vil gerne slå et slag for, at kvinder er COOL, når erfaring og et levet liv har sat sine spor. Dermed ikke være sagt, at vi skal være au naturel og lade bryster og røv hænge frit og kropsbehåringen få lov at leve sit eget vildtvoksende liv. Jeg synes det er SKØNT med makeup, undertøj, der "støtter og løfter" som det hedder, høje hæle. Elsker de franske kvinder på 2000 år, der iført røde læber og ditto negle sipper champagne kl. 23 om aftenen. Franske kvinder, nyder jeg at iagttage, de er uanset alder superbevidste om deres KVINDELIGHED, de står ved den, de klæder sig på (ikke UD) og de tillader sig oven i købet af flirte vildt og uhæmmet med ethvert hankønsvæsen i deres nærhed. LOVE IT ! Det kan vi lære noget af herhjemme og mange andre steder i.ø.

Her kommer et par cool kvinder, som jeg personligt synes emmer af styrke, sexualitet og selvbevidsthed, hver på deres egen måde ....

Patti Smith ....

Patti Smith - hun er så meget rock n'roll og med en helt vidunderlig energi - og i mine øjne super sexet.... 69 år og på fuldt blus .... Susan SarandonVores egen Gun-Britt - der om nogen har formået at få gråt, LANGT hår til at fungere for kvinder over - GISP - 30 ....


Forfatter Joan Didion - ikke nogen årsunge - men cool, cool, cool ....

Jeg vil ønske, at vi som kvinder i ALLE aldre vil stå ved os selv, vores stil, og hvad vi synes er smukt, cool, lækkert, sexet . Hvis vi bevarer vores integritet over for os selv og følger vores mavefornemmelse mht. hvad "der er mig" - så kan vi ikke undgå andet end at STRÅLE - og måske vi kan stråle så meget tilsammen,  at redaktionerne  på de forskellige modemagasiner ikke kan undgå at få øje på os. Drop alle de der latterlige "regler" - (hvem Fanden har opfundet dem ???) at langt hår er no go, korte kjoler er no go, høje hæle er no go, røde læber er no go .... fortsæt selv listen og makuler den så venligst ! - tak.

Giv den gas, fyr den af, stå ved dig selv, vær autentisk - der findes findes ikke noget smukkere og mere sexet !

PS: Da min elskede mormor blev enke i en alder af 70 år - og efter at have sundet sig oven på tabet af sin elskede mand - gjorde hun følgende:

købte sig et par højhælede sko
købte sig en pels
tog kørekort
svarede på en kontaktannonce
fik sig en kæreste på 85, der (sjovt nok) havde en Alfa Romeo stående i garagen

Mormor gav den gas iført røde læber, høje sko, pels, Alfa Romeo og ny boy friend - indtil hun på selv samme høje hæle en dag faldt om i Irma's vinafdeling og døde af hjertestop.  Savner dig momse !

Kærligst Sussie

PPS: glemte lige hende her .... amerikansk stylist - der udover sin egen cool, lækre stil, står bag mærket "Rodin" - de lækreste olier til ansigt, krop, hår OG en fantastisk parfume, som er min absolutte yndlings "Bis".  Fås desværre ikke herhjemme, men kan købes on-line eller endnu bedre i Barney's NYC. Kan kun anbefale at besøge perfumeafdelingen der! - et fantastisk univers og så er der den skønneste ældre (!) herre med skulderlangt gråt hår og en skøn britisk accent, der er eminent til at vejlede dig ud i duftenes magiske verden.  (og så gør det jo ikke noget at Linda også har en flapøre - så chict) ......

Så god smag - også i hund ! 

Send en kommentar