Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

lørdag den 16. juli 2016

Nej du får IKKE fuldskæg og bodega-vom af hormoner ........ du får derimod dit liv tilbage !


Når man er barn, tror man ALDRIG, det bliver juleaften, når man er teenager, tror man ALDRIG, man får en kæreste, når man bliver gravid, tror man ALDRIG, man får strækmærker, når man fylder 40, tror man ALDRG, man fylder 40 OG når, den første hedetur rammer - fuldstændig uvarslet, overrumplende, surrealistisk, tror man ALDIG at man har ramt overgangsalderen WTF !

Første gang sad jeg i Paris af alle steder, da denne her ulmende varmefornemmelse bredte sig som en steppeBRAND (!) i min krop - det tog ganske få sekunder - men i de sekunder nåede jeg at opleve en klaustrofobisk indre varme, der kulminerede i et sveddryppende, ophedet, lettere opkogt ydre. Forbavset ser jeg mig omkring på det øvrige selskab og pipper "Er her ikke meget varmt" - svaret er et forbavset "nej, da - faktisk synes vi, her er lidt køligt" ......

Anden gang sad jeg til jobsamtale - det var december måned, jeg var iført en chick kashmir-cardigan og sad der og udbredte mig om mine fortræffeligheder. Pludselig er den der Pariser-ting der igen. Jeg kan mærke varmen komme rullende, derefter den fugtige fornemmelse først ned ad ryggen, sveden triller lige så stille ned ad rygsøjlen for at opsamles i et slags reservoir i mine alt for varme shapewear trusser. Så kan jeg mærke perlerne på panden - FUCK - prøver febrilsk at agere cool. Men da mine briller begynder at dugge, som i "jeg-har-lige-stukket-hovedet-ind-i-Randers-Regnskov" må jeg give op. Beder om et glas vand - imens det hentes, ryger cardigan og t-shirt af, og jeg sidder iført silkechemise med fucking spagettistropper, blege mormorarme og opkogt ansigt med et blik mere vildt end Bertel Haarders, før han fik kontaktlinser. Det er immervæk svært at lade som ingenting og forsøge at koncentrere sig om kompetencer og de berømte stærke og svage sider.

Direkte efter denne oplevelser gik turen fluks til læge, henvisning til gynækolog, og 10 minutter efter stod jeg med recepten i hånden på hormontabletter!

... og så kommer alle myterne, fordommene, uvidenheden væltende:
- du får fuldskæg model Hr. Skæg
- du får mavefedt a la bodegavom
- du får brystkræft
- du får depression
- du får ...... sæt selv ind ....

Hormoner i dag - er IKKE de samme som hormoner for 20 år siden. Desværre bygger mange myter og viden på forældede studier, og specielt et amerikansk studie, bliver ved med at spøge. Et studie som er håbløst forældet. Et studie udført på kvinder over 64 år, hormon udvundet af hoppeurin ! og et studie baseret på en meget lille gruppe kvinder.  Desværre spænder dette studie 20 år efter ben for rigtig mange kvinder i dag. I min verden skal vi ikke finde os i hedeture, humørsvingninger, tørre slimhinder, nedsat sexlyst, vægtøgning, at vores liv sættes på stand by blot fordi vi rammer en ny fase i vores liv. Lad os gøre overgangsgalderen til OVERSKUDS-alderen. Mit råd til alle kvinder, der oplever de her gener er, UNDERSØG FAKTA, tal med din læge, insister på henvisning til en gynækolog. Selvfølgelig skal man være klar over, at er man genetisk massivt disponeret til brystcancer, er hormoner IKKE en mulighed, ej heller hvis blodpropper ligger i arvemassen - men det kan din læge oplyse dig om. Hos kvinder der ikke er arveligt belastet er risikoen for eks. brystkræft minimal. Onvendt forebygger hormoner tarmkræft og knogleskørhed. Jeg kan på det varmeste anbefale at læse bogen "Hit med hormonerne" skrevet af Sussie Sheik. Min egen gynækolog er medforfatter på den.
Jeg har nu taget mine hormoner i 3 mdr. Resultat: JEG HAR ALDRIG HAFT DET BEDRE, heller ikke psykisk. Den der Monday-blues, som varede hele ugen er væk. Jeg har ikke haft så megen energi i årevis, jeg kan gå i kashmir-trøjer ! - jeg har fået mit sex-liv igen (det er sgu lige før, jeg kan have kashmir på, mens jeg har sex UDEN at svede !) Og NEJ - jeg har ikke fået hverken fuldskæg eller mavefedt - faktisk er det lykkes mig at smide 5 kg. Og det skyldes både mit øgede energiniveau og at jeg har holdt øje med kalorieindtaget - men det skal man jo, hvad enten man tager hormoner eller ej, hvis man vil smide nogle kilo.

Hejs flaget, råb hurra - tag dig liv tilbage !  Drik nogle bobler, på med stiletterne & kashmirtrøjen - gå ud i verden og lev dit liv - du fortjener det !


Dejlig week-end til alle !

Send en kommentar