Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

mandag den 11. juli 2016

Livet er for kort til dårlige hoteller ....... jeg ELSKER luksushoteller

Jeg kan ikke gøre for det - men jeg ELSKER  luksushoteller. Som udgangspunkt bor jeg ikke på hoteller under 4 stjerner - og det kræver - på en offentlig ansats løn - virkelig god planlægning og en hel del surfen rundt på nettet - men tro mig, det er muligt at bo på de fedeste steder til fornuftige priser. Og ind i mellem tænker jeg fuck det - og booker - ud fra devisen hellere 2 nætter på et 5 stjernet hotel end 5 nætter på et 2 stjernet. Jeg ved, mange ikke deler min passion for lækre hoteller og citat " hellere vil bruge pengene på noget andet" - respekt for forskellighed - personligt nyder jeg at checke ind .... her kommer et par af mine favoritter:

pssst har du set filmen "Shame" ........ 
Det her badekar har jeg ligget i ! - The Standard High Line New York. Mit allerførste besøg på The Standard sidder stadig som en kriblende nydelse i mine celler. Jeg ankom relativt sent - havde fløjet 8 timer, samlet vel været 13 timer undervejs - stået i kø i en evighed i immigrationen og endelig fundet mig en af de ikoniske gule taxaer. At blive låst ind på det her værelse, iført den venligste herre fra receptionen bærende på min kuffert,  træt, mat og i den grad trængende til et bad var bare en åbenbaring. Nappe en flaske bobler fra minibaren, finde den tykke frottebadekåbe og ditto tøfler frem, fylde badekarret, tilsætte det lækreste badesalt og så bare ligge der og glo ud af panoramavinduerne, mens mørket sænkede sig og lysene over Manhattan tændtes - det var ZEN på allerhøjeste plan. Det kostede en formue - men i betragtning af hvor meget jeg nød det og stadig har oplevelsen siddende i kroppen - var det alle pengene værd.

Her kommer en anden favorit  - eller rettere to - Hotel Costes og Hotel Bourg Tibourg - storesøster og lillesøster i mit elskede Paris. Begge hoteller er indrettet med luksuriøs dekadence, det er over the top grænsende til det vulgære, luften er tung af parfumerede duftlys og gigantiske rosenbuketter. Klientellet er lige så way over gennemsnittet som hotellerne - det vrimler med "negerkonger", og ja er stødt på en del efterhånden, der er som taget ud "Coming to America, ældre (ingen ved helt HVOR ældre) kvinder, som har svært ved at løfte armene p.g.a. tunge Rolex-ure og gigantiske diamanter, her er lækre unge og knapt så unge mænd med bare brune fødder i deres Tods køresko, smørhår og åbentstående skjorte med frit kig til det solbrune behårede bryst. Hermes og Chanel taskerne står i kø, og kvindernes læbestift er RØD  kl. 10 om formiddagen. De usandsynligt lækre og lettere arrogante (på den franske måde) servitricer vimser rundt og fylder champagneglassene op i næsten samme tempo, som de tømmer askebægrene - for her må ryges ! OGSÅ på værelserne (det kan man IKKE lugte - heller ikke som ikke-ryger) -  her er NYDELSEN i top - det er hedonisme i højeste potens - og jeg elsker det - som en anden Jeppe i baronens seng tillader jeg mig ind i mellem eskapisme for fuld udblæsning - jeg nyder det 100 %, og det lagrer sig i min sjæl som et energidepot, jeg kan trække på, når det er mandag, regnvejr og en 12 timers vagt venter forude.


Hotel Costes - skønneste gårdhave. Husk at købe et duftlys med hjem - med Costes signaturduft - så har du lidt pariserstemning året rundt i dit eget hjem.

det koster en formue, men det dufter skønt og brænder længeJeg elsker badekåber og tøfler .....
Hotel Costes charmerende lillesøster - Hotel Bourg Tibourg - beliggende i Marais - jeg foretrækker værelset med egen lille gårdhave - bed om det, hvis du bliver fristet til et besøg - det er helt vidunderligt.


Til september går turen til Bangkok sammen med den langskæggede - og her glæder jeg mig til at checke ind på The MuseJeg har ikke været der før, men det skulle efter sigende være forrygende - det bedste er, at vi rejser uden for sæsonen, så det koster ikke mere per nat end et værelse på et små deprimerende provinshotel i Danmark i højsæsonen.

The Bowery i NYC er jeg også vild med - samme stil som Costes i Paris.
Il Palazzetto i Rom er vidunderligt - med udsigt over Den spanske Trappe
Das Stue i Berlin - absolut skønno
Et Hem i Stockholm - æstetisk på højeste plan

Et hotel jeg lurer på, og før eller siden checker Guldager ind, er ikoniske Claridge's i London. Never give up dreaming - det er skrevet i ønskebogen.

Den her himmelseng i Rom ....


Summa summarum - for mig er luksushoteller en del af min samlede ferieoplevelse - det er æstetik, luksus, eskapisme, drømme, en følelse af frihed, benzin på min motor og noget, der lagrer sig i mine celler.

FIF: check booking.com/hotels.com - der er tit store rabatter at hente.
Sitet secretescapes.com vrimler med 5 stjernede hoteller med op til 70 % rabat
Har du udset dig et specielt hotel, kan det nogen gange betale sig at skrive direkte til hotellet og efterspørge gode tilbud.

God ferie - god tur - nyd livet - !

Sussie

3 Comments so far

 1. Hej Sussie.
  Fra en offentligt ansat til en anden... som også er vild med skønne omgivelser med sjældent har/tager mig råd...
  Min ryg er ved at dræbe mig langsomt, det er både på alm. hoteller, feriehuse osv.
  Jeg har jeg har hørt en lille fugl synge om at på luksushotel, kan man bede om en anden madras, hvis den der forefindes ikke passer til gæsten. Jeg har forsøgt at spørge mig lidt frem på de få hoteller i bedre klasse, jeg har besøgt, men har altid fået nej.
  Hvad er din erfaring?
  Tak for det hyggelige skriv..
  Jeg ledte egentlig efter en let 'gadgetløsning' til den udfordring, men faldt så lige forbi her 😁👍

  SvarSlet
 2. uha det problem er jeg aldrig løbet ind i - jeg tror, det bliver svært - meeeen hvis de er virkelig servicemindede burde de kunne finde frem til en løsning, det er i hvert fald min erfaring at de nogen gange kan trylle
  - i.ø undskyld det sene svar - HUSK at tage dig råd ! :-)

  SvarSlet
 3. uha det problem er jeg aldrig løbet ind i - jeg tror, det bliver svært - meeeen hvis de er virkelig servicemindede burde de kunne finde frem til en løsning, det er i hvert fald min erfaring at de nogen gange kan trylle
  - i.ø undskyld det sene svar - HUSK at tage dig råd ! :-)

  SvarSlet