Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

onsdag den 10. august 2016

Dufte og minder .....

Ferdinand dufter til blomsterne 

En af verdenslitteraturens mest berømte værker - "På sporet af den tabte tid" af Marcel Proust, var nok aldrig blevet skrevet, hvis det ikke havde været for et duftminde. Marcel Proust duftede en dag som voksen til en madeleinekage dyppet i lindethe, og denne duft sendte ham direkte følelsesmæssigt tilbage til sin barndom - hvor han havde oplevet nøjagtigt samme sanseindtryk. Dette duftminde  fik igangsat det enorme erindringsværk "På sporet af den tabte tid".

Jeg har noget med dufte & minder.......og mon ikke vi alle har flere dufte, der minder os om et eller andet. Nybagte boller ? (mormors køkken)  Chanel No. 5 ? (mor ) Flæskesteg ? (Juleaften) gule raspmarker ? (sommer), den første dates aftershave/parfume ?

Jeg udnytter helt bevidst sammenhængen mellem dufte og minder. Første gang jeg besøger et nyt sted, (for mig er det typisk en storby), udvælger jeg mig en duft og sørger for at bruge den, mens jeg er på stedet. Fremover vil den specifikke duft sende mig direkte tilbage til byen og de oplevelser, jeg havde der - det giver ind i mellem nogle skønne stunder.

Her kommer et lille udvalg af mine favoritter.....


Beige fra Chanel er købt en regnvejrsdag hos Chanel på Avenue Montaigne i Paris.

Bis fra Rodin købt hos Barneys i NYC en tåget dag i november.

Eau Trouble fra Brecourt  købt en doven sensommerdag i Rom. Der ligger den skønneste lille parfumebutik tæt på Pantheon - med et kæmpe udvalg af specielle, eksklusive parfumer, man ikke finder hvor som helst.

Frau Tonis parfumen er købt en iskold dag i Berlin. Frau Tonis  er en specialbutik og her kan du blandt andet købe Marlene Dietrichs yndlingsparfume Pure Violet udviklet eksklusivt til hende.  Jeg måtte selvfølgelig prøve et par dråber af den - det var ikke lige Guldager - så den får Marlene lov at beholde i fred :-)

Sustain (den smukke træflaske) fra APC - dufter af guitarkasse og roser - udviklet af en parfumeur med hang til musik. Jeg fik den en juleaften og duften sender mig direkte tilbage til familie, jul, glæde, stearinlys, tryghed og forventning.

Pogostemon er en indonesisk parfume - dufter fantastisk - købt hos Rabens Saloner på Gl.Mønt - en sommerdag, hvor jeg bagefter drak rosé på Beau Marche med en skøn veninde.

Tam Dao fra Diptygue er købt i deres lille butik i Marais en forårsdag i maj, hvor frugttræerne blomster i Paris.

Post Scriptum fra Irie er købt i København - sidste år på kulturnatten - og bagefter spiste jeg dejlig  middag og drak bobler på Alsace sammen med min storebror.

Det var bare nogle få af mine duftminder på flaske. Jeg lurer på at købe denne her.....Et eksklusivt økologisk mærke med base i Venice Californien. Alexandra Balahoutis har udviklet en parfume til hvert stjernetegn ..... desværre er den i den dyre ende 350,- dollars - meeeen .......Egentligt ikke et minde, da jeg ikke har været i Californien (endnu), men idéen om at udvikle en parfume til hver stjernetegn med de karakteristika, der knytter sig til tegnet, synes jeg er sjov. Da jeg er vædder og vi har ry for at være larmende, stædige, krigeriske, lidenskabelige og kreative er jeg ret nysgerrig på hvordan "vædder-parfumen" dufter. Måske jeg venter, til jeg besøger Californien .... snart ... hopefully .... 

... og så er der lige det med hoteller og dufte ...jeg har skrevet om det før - jeg ELSKER Hotel Costes i Paris - og deres signaturduft, som ligger som en vidunderlig "dyne" over hele hotellet. Jeg køber deres signatur duftlys hver gang, jeg er i Paris - og er ikke nærig med at tænde det HVER dag - min lille daglige bid af Paris 
.... og så måtte jeg lige eje  det her også ..... Fast interiør på The Standard High Line i NYC -  når jeg tænder det, er jeg tilbage i den kæmpestore dobbeltseng iført badekåbe og bobler med udsigt over Manhattan ... Love it. 

God fornøjelse med dufte ..... flapørerne er eminente med deres næse og får en på opleveren gennem deres store tud ! 
Kærligst Sussie 

Send en kommentar