Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

fredag den 5. august 2016

Et lille stykke Paris i København - min favoritgade .....

Mellem Gammel Kongevej og Vesterbrogade ligger min absolut favoritgade - skønne Værnedamsvej. Når længslen mod Paris presser sig på, når min æstetiske sans skal næres, når mine smagsløg craver for frisk mozarella, champagne, foie gras, chevre chaud og en lille creme brulee - så er Værnedamsvej stedet. Gaden er tres chic - og emmer af livsnyderi, kvalitet, slow living og har en atmosfære af tilbagelænet, ubekymret bohemeliv.

Jeg starter som regel med morgenmad/kaffe - (og et lille glas bobler) på Granola. Udover at de serverer skøn mad og drikke, er cafeen i sig selv en nydelse for øjet. Interiøret er gennemført ned til mindste detalje - det er slidt og småskramlet på den helt rigtige måde, og intet er overladt til tilfældighederne. Cafeen er som regel propfyldt, og du skal regne med ventetid på et bord. I ventetiden kan du lure på de mange kändisser, der henslængt nyder deres espresso på Granola.
Ejeren af Granola driver desuden Danmarks mindste hotel lidt længere henne i Tullinsgade. Der er kun ET værelse samt en cafe. Super charmerende og en overnatning her står i Guldagers Ønskebog.Værnedamsvej har de skønneste fødevarerbutikker, der udover deres lækre varer også er en visuel fornøjelse. Næsten som at være i Paris.

Summerbird er her selvfølgelg også .... 

Det er smukt, lækkert, delikat og man bliver så glad ....... og endnu gladere bliver jeg,når jeg entrerer Juul's Vinhandel - nok en af byens bedste. Her fås en ret skøn champagne fra huset Brugnon. Dog var det en flaske Billecart Salomon, der kom med hjem i det lille gule hus i dag sammen med en flaske af den klassiske lemonade, lidt foie gras og en herlig kaktus fra Blomsterskuret.Der ligger flere gode restauranter og vinbarer i gaden - alle med fokus på kvalitet og æstetik. Jeg synes, Les Trois Cochons er vidunderlig. Falernum er også et godt bud på et lækkert glas vin og lidt tapas. Cafe Viggo er ærkefransk og serverer klassiske bistroretter. Derudover byder Værnedamsvej på vietnamesisk take-away og sushi fra Letz Sushi. En rigtig, rigtig god kop kaffe får du hos Cafe Rist, og hvis det danske sommervejr ellers arter sig er en islatte med Hansen Is perfekt.


Værnedamsvej byder på små designbutikker, nok byens bedste optiker - også til børn - smukke blomsterbutikker, min favorit er Blomsterskuret, der har grøftekantsbuketter til 95,-, og så ligger der den cooleste butik med ALT til kæledyrene. Ejeren er fransk, taler med den mest charmerende accent og hendes butik bugner med tilbehør til hund og kat - det meste "over the top" bling bling - men jeg elsker det ! Meget udansk - på den fede måde.Sidste skud på stammen mht. lækre butikker er Aesop. Mit favoritmærke inden for "hud og hår". Jeg har i årevis købt produkterne i Frankrig eller hos Holly Golightly i St. Regnegade, men nu har Aesop åbnet egen butik på Værnedamsvej - og den er SMUK ! - og oven i købet får du en  suveræn, venlig, kompetent betjening.

ppsst Flapørene elsker deres hundeshampoo .....
Aesop har et rejsekit med de mest basale ting - og de små nuttede flasker kan jo genbruges - perfekt til håndbagagen.


Et besøg på Værnedamsvej kan mere end anbefales, du bliver i SÅ godt humør, alle sanser tilfredsstilles og du går derfra opløftet og let om hjertet.

Tres chic.

Send en kommentar