Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

tirsdag den 30. august 2016

Feeeeeerrrrrriiiiiie - Thailand - here I come - og noget om kopivarer !Så er der total afslapning og ferie i sigte for mig og den langskæggede. Vi drager snart sammen med gode venner til Thailand og skal flade ud først på Phuket på Twin Palm Resort og derefter 4 dage i Bangkok på The Muse Hotel - og JEG GLÆDER MIG . Egentligt er jeg hverken til sand eller vand - men efter et forår/sommer med fuld fart på og rigtig meget arbejde - har jeg virkelig brug for bare at skulle lave absolut ingenting ! For at sikre dette bedst muligt har jeg valgt et værelse med "beach butler" - hvad det så end indebærer :-) -men jeg satser på, det er noget med, at jeg ikke selv skal løfte min drink (!)

Så skal kimonoerne luftes ...... Jeg rejser altid med håndbagage og det har jeg også tænkt mig i dette tilfælde. Glæder mig til at lufte mine kimonoer og naturligvis mine elskede flip flops. Håret ryger om i nakken, ingen make-up ud over mine lash extensions, resten  "klarer" mine Celine solbriller. På Phuket står den på strandtaske/Goyard-shopper/og lille skøn Julie Fagerholt cross-body taske, som er genial til stranden. I Bangkok skruer jeg lidt op for storby-temaet i form af Chanel-taske og Guiseppe Zanotti sandaler med krystaller. Det danske mærke Raiine har designet den smukkeste kaftankjole i sort blonde - kan bruges både på stranden over badetøj eller til aftenbrug - (...... den er på udsalg lige p.t.)

Jeg mangler stadig en badedragt - men lurer på Gannis klassiske model  .... genial med draperinger - (host host).....
Raiine står for den smukkeste kaftankjole i grov blonde ....

pssst - den er på udsalg lige NU ........det er IKKE mig, der har glemt at vaske gulvet .. just saying

Og så er der lige det med kopivarer - et ord, der unægteligt er forbundet med Thailand ! - jeg medbringer STORE solbriller og sovemaske ! - for jeg får ondt i øjnene af kopivarer ! - I min optik er det NO GO - dårlig stil, kriminelt og ufatteligt stupidt at støtte den industri.
"Forlorne tænder og forgyldninger bruger vi ikke i vores familie" - jeg ved ikke, hvem der fandt på det -men det har hængt ved ..... og der ER noget "forlorent" ved kopivarer - ligesom ordet "forgyldning" - lugter lidt af at udgive sig for at være et, men i virkeligheden er noget andet.

Der er to ting, der gør sig gældende vedr. kopivarer:
1: Det er ikke en lille fattig kinesisk familie, hvor rismarken er gået ud, der ser sig nødsagt til at producere kopivarer for at brødføde deres 8 børn! Drop den "romantiske" forestilling. Det er en benhård industri, der benytter sig af børnearbejde og udnytter andre mennesker på det groveste. Det er en industri, hvis bagmænd er terrororganisationer og som tjener styrtende summer på produktion af kopivarer. Summer som bliver brugt på terrorangreb, krig, død og ødelæggelse. Tænk over det næste gang du flasher "den-næsten-ægte-what-ever-taske".  læs med her

2: Det er og bliver dårlig stil at købe noget, der næsten er ..... Det er tyveri af andres design. Og selv om mange kopier er virkelig gode og umiddelbart ligner til forveksling, ja så er håndværket, materialer og forarbejdning aldrig den samme. Gamle håndværkstraditioner, nøje udvælgelse af kun de absolut lækreste materialer, omhyggelig forarbejdning, livslang garanti og ikke at forglemme hele oplevelsen ved at købe en eksklusiv taske - den får du bare ikke på et marked i Thailand/Tyrkiet/Kina/Canal Street .... og har du ikke råd og ønsker dig det brændende - så SPAR OP - eller spar NED (få en kassekredit !) I don't care - eller køb noget helt andet.
En ægte designertaske specielt Hermes og Chanel er en investering for livet - både hvad angår holdbarhed men så sandelig også hvad angår prisen  - se her og her
For mig er er der ingen glæde ved en kopitaske, lige meget om andre kan se, om den er ægte eller ej, jeg ved det! - det er det vigtigste.

Summa summarum: Jeg glæder mig til total afslapning i dejlige omgivelser, flapørerne glæder sig til at skulle på sommerferie (Holly skal hygge med andet flapøre Olivia - de starter med en tur i Tivoli på Hundens Dag - mens Zoë indtager egen sofa hos pragtfulde Kirsten, hvor børn OG hunde må ALT). Min veninde glæder sig til at passe det lille gule hus langt væk fra storbyens stress og jag. En win-win for alle parter.

Bon Voyage

Sussie

Send en kommentar