Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

tirsdag den 18. oktober 2016

Efterår - melankoli - tid til eftertanke - yndlingsårstid
JEG ELSKER EFTERÅR ! -

Jeg ved, det er en årstid, der får mange til at gyse, uha nu kommer mørket, kulden, regnen, blæsten, Og ja mørket, kulden, regnen, blæsten kommer - men de smukkeste farver, den klareste himmel, disede marker, tusmørke, levende lys, simremad, der smager af sommerens kraft, raslende blade under fødderne, når man traver gennem skoven, duften af muld, mos, og svampe, og den klare luft, kommer OGSÅ.

For mig er efteråret den absolut smukkeste årstid. Som om alle farver er mere intense, skoven er ikke bare grøn, den har et væld af farver, efterårets blomster har en særlig dybde i deres farveskala. Efteråret er høsttid, årstiden, hvor vi skal nyde, hvad foråret og sommeren frembragte. Efteråret er tid til .....nydelse .... at høste .... fred og ro ..... slow living ....slow food .... tid til refleksion!

Jeg bliver helt rolig om efteråret. Som om alting går lidt langsommere. Naturen lukker ned på smukkeste vis. Går i dvale, trækker vejret helt ned i maven. Forårets "klorfylgrønne hysteri" og sommerens evindelige jagt på hygge, grillaftener, rosé og solbrune ben, febrilsk presset sammen i uge 28,29 og 30 -ugerne, hvor det bare IKKE må regne, er overstået. Roen kan sænke sig. Endelig.

Efteråret har sin egen melankoli - minder mig om Livets cyklus. Minder mig om Livets forgængelighed - og minder mig om at leve selv samme liv her og nu. Alting forgår - omend på smukkeste vis. Om efteråret bliver jeg introvert, lukker mig om mig selv og mine nære. Tusmørke, stilhed,skumringstime. Måske det var en idé at indføre "skumringstimen" i stedet for "ulvetimen" ?! Bare sidde helt stille, måske med et lille glas portvin :-) og nyde, at roen, mørket, stilheden sænker sig. Tømme hovedet, være til stede, nærværende.

Jeg holder uendeligt meget af årstidernes skiften - jeg elsker Norden, det særlige nordiske lys, hver årstid har sin charme, men efteråret er og bliver MIN årstid (uagtet jeg er Vædder og forårsbarn).

På torsdag flyver jeg med en skøn veninde til New York - og oktober er - i mine øjne - den skønneste måned at opleve NYC i. Central Park for fuld farve-skrue.


Autumn in NYC

Autumn in New York, why does it seem so inviting?
Autumn in New York, it spells the thrill of first nighting
Glittering crowds and shimmering clouds in canyons of steel
They're making me feel, I'm home.


Efterår, melankoli, hygge, levende lys - love it.


Smukkeste farveskala ....


Dahlia - geoginer - smukt med smukt på ...


Tørrede hortensia - er et must i mit efterårs/vinterhjem - solsikker er smukke - men mindst lige så smukke, når de fader .....jeg foretrækker klart den sidste :-)
....... Hav et skønt efterår ! ...


Pssst: Hvis det bliver for meget efterår med efterår på ... så husk lige den her:

When the night has been too lonely
and the road has been too long
And you think that love is only
for the lucky and the strong
Just remember in the winter
far beneath the bitter snow
Lies the seed that with the sun's love,
In the spring becomes the rose


Kærligst Sussie

Send en kommentar