Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

mandag den 21. november 2016

Paris revisited - low budget - high spirit - foie gras, rosé i litervis, loppemarked og Moulin Rouge


Jeg har været i Paris - igen ! - Som I sikkert ved, mener jeg ikke, at man kan besøge Paris for ofte - for mit vedkommende var det 3. gang i år - og jeg elsker den by ! Denne gang gjaldt den årlige veninde-tur-i-november, hvor jeg tager afsted i 3 dage med 3 skønne veninder.  Vi kender alle 4 Paris særdeles godt, så "øvelsen" går primært ud på at drikke rigtig rigtig meget rosé, spise dejlig mad og snakke, snakke, snakke. Traditionen tro tager vi direkte på Hotel Costes, hvor vi bruger 3-4 timer på at sige bonjour til Paris - det er super hyggeligt !
Moulin Rouge - turistfælde eller ej - det var en oplevelse ! Fluebenet kan sættes !
I år havde vi besluttet os for at besøge Moulin Rouge, hvor ingen af os - mærkeligt nok - aldrig havde været. Jeg selv har "luret" på Moulin Rouge i årevis - jeg har oven i købet boet lige overfor, dengang den årlige tur til Paris med min datter foregik pr. bus (!) . Udefra ser Moulin Rouge lidt nusset ud, de store blomsterkummer med halvvisne buske i og indgangen med det røde, plettede tæppe - ikke særligt indbydende. Selve kvarteret omkring Pigalle er heller ikke noget charmerende syn - primært sexshops, hjemløse, triste, nedkørte cafeer - og så midt i det hele ikoniske Moulin Rouge. Der er dog ved at ske en lille ændring i kvarteret, men det går langsomt, og jeg bliver i dårlig humør af at være der. Forventningerne til aftenens besøg i den røde mølle var nedtonede. Vi havde valgt at bestille 3 retters menu incl. champagne - også her var forventningerne skruet helt ned. Ordet "turistfælde" kunne ikke undgås at sidde i baghovedet. MEN Moulin Rouge var faktisk en rigtig fin oplevelse. Javel menuen var ikke stor gastronomi - men det var heller ikke hundeæde - et sted midt i mellem og champagnen var rent faktisk champagne og ikke bare boblevand. Selve salen er smuk, lever fuldt op til forventningen om lastens hule med sin dunkle belysning, små røde lamper på bordene, plys, kvaster og draperinger. Selve showet er flot, fantastiske kostumer, dygtige, topprofessionelle dansere, og virkelig god underholdning. Her er masser af nøgne(meget små) bryster, fjer, pallietter, netstrømper og benspjæt og naturligvis cancan, som alle venter på !
Kender man bare lidt til historien omkring Moulin Rouge, hele kunstnermiljøet og de ikoniske personligheder omkring cabaret'en dengang for over 100 år siden, ja så bliver et besøg i Moulin Rouge aldrig "farligt", dekadent, depraveret på den Toulouse Lautrec'ske måde. Men det er underholdning i topklasse, professionelt og ja, et besøg i den røde mølle bør man unde sig selv. 3 retters menu med show koster ca. 1600,- per næse. Been there done that !

Min tur til Paris denne gang var med et noget slunket kreditkort - og det er helt okay ! - formålet med turen var hygge, mad og drikke - og ikke så meget shopping. Dog ingen tur til Paris uden en tur på loppemarked. Vi er fan af loppemarkedet i Vanves. Ligger ca. 30 min kørsel uden for Paris. Det er et overskueligt, ægte loppemarked, hvor man kan gøre virkelig gode fund. Søndag er vores loppedag - perfekt med loppemarked formiddag, frokost på Deux Margot, lidt byvandring - og lige et smut omkring Louvres museumsshop og så afsted til lufthavnen omkring kl. 18. Jeg var så heldig at finde en skøn art deco keramikvase til min lille keramiksamling - og derudover et par skønne gamle parfumeflakoner til en forholdsvis fornuftig pris (matchede det slunkne kort). Disse store parfumeflakoner plejer at være svinedyre (fra 2000,- Dkr. og opefter) men af uransagelige årsager var prisen banket helt i bund på disse. Lucky me ! 
Og så lige et par nye solbriller .... jeg ELSKER denne her model fra Celine - og har nu haft 3 par. Jeg havde på forhånd solgt mine gamle til en sød kollega under forudæstning af, at jeg fandt modellen i grøn/taupe, en farvekombination, jeg har jagtet siden, jeg så dem på næsen af en úber cool kvinde i New York. Så afsted til Rue de Grenelle (dejlig gade) og ind hos Celine - og der lå de - HURRA !


Nye solbriller - de gamle øverst, der nu vipper på næsen af min søde kollega - og de nye grønne/taupe, som jeg har jagtet længe. Noget må ud, før noget nyt kan komme ind !

Jeg elsker Paris, jeg elsker at blive inspireret, bare sidde og kigge på mennesker, fascineres af franskmændenes måde at gøre sig umage på, deres stil, skødesløse elegance, drikke vin, spise dejlig mad og max. hygge mig med mine skønne veninder. 3 dage i byernes by iført godt venindeskab, latter, dybe samtaler, useriøs snak, fjollerier og alvor toppet med masser af rosé - det er balsam for sjælen ! low budget eller ej ;-)

Kærligst Sussie

1 Comment so far

  1. Hvad skal der til for at komme med på den næste tur. Jeg har været i Paris 1 gang og det var i 1987. Kærligst Anita

    SvarSlet