Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

onsdag den 28. februar 2018

Fuldstændig over the top .... store armbevægelser - f*** Janteloven - fuld kraft frem .....Det er ingen hemmelighed, at jeg er republikaner. Jeg har dog altid haft en svaghed for Prins Henrik - eller  -  Henri Marie Jean Andre greve de Laborde de Monpezat - (det er der altså lidt mere swung over) også FØR han døde (!)  Fuldstændig over the top, meget udansk, helt sin egen, "larmende" i al sin farverighed midt i den danske "ved-jorden-at-blive" og "nu-skal-vi-ikke-komme-for-godt-igang" mentalitet. En mand med hang til foie gras, vin og smøger iført silkestrømper og STORE armbevægelser. En livsnyder, en gastronom, en elsker af alle de skønne kunster - han stod ved sig selv. Republikaner eller ej - jeg var fan af hans tilgang til Livet. Det var joie de vivre i højeste potens.

Jeg er en sucker for farverige mennesker med store armbevægelser, dem, der er "for meget", over the top, larmer og skiller sig ud - og som f***-er Janteloven.

Sidste uge spiste jeg frokost på Cafe Victor (stedet for alle os, der er for meget) med en kvinde, som på alle parametre er over the top. Her er knald på hår, vipper, læber, negle, der er farver med farver på, bling bling en masse, stiletter - også på en hverdag, og det hele toppes med masser af leopard.
Rigmor Mengel, indehaver af smykkefirmaet Madame Bijoux Copenhagen - er en kvinde, man ikke kan undgå at lægge (meget) mærke til. Denne torsdag formiddag møder hun mig med sit kæmpe røde hår slået ud, gul pels og ditto negle - for som hun siger " det er jo snart påske".  I ørerne dingler kæmpe gule blomsterøreringe af eget design. - og der sad jeg og følte mig vældig farverig, fordi jeg havde taget en hvid skjorte på ........ ak ja


Jeg er nysgerrig på Rigmor og hendes univers, og har fået lov at lave et mini-interview med hende.

Det første, der falder mig ind, er om hun har mærket den nok så berømte Jantelov - og svaret er - overraskende for mig i hvert fald -NEJ!
Rigmor forklarer: Jeg har aldrig mærket Janteloven eller fået negativ response på min person - jeg har i hvert fald ikke bemærket det :-) Det skyldes måske, jeg er en positiv, smilende person, der prøver at gøre mit bedste og at møde andre mennesker med en imødekommende attitude. Smil og du får smil igen. Udover det ved min nære kreds, at jeg er ultra hårdtarbejdende. Jeg er ikke født med en guldske i munden - jeg er selfmade - og det giver respekt.

Har du en "livsfilosofi" eller motto ?
Ja, opfør dig ordentligt overfor andre, vær dig selv bekendt, smil, vær positiv og hjælp andre, hvis du kan! - og så sidst men ikke mindst: Gør dig umage - også med dit udseende ! Tør lidt mere - giv den lidt mere gas. Sig pyt til mange ting, men ALDRIG pyt til dit udseende. Ikke noget med "Pyt, jeg er også for gammel, pyt jeg har heller ingen kæreste, pyt jeg er alligvel for tyk eller tynd ... STOP ! øv dig i at blive den bedste version af dig selv.

Kan man øve sig i at blive lidt mere diva-agtig ?
Ja, det kan man absolut. For nogen vil det være babysteps - som at bruge en smuk lipgloss og lidt mascara - for andre eks. at knalde et par af mine kæmpe øreringe på - OGSÅ på en hverdag. Tro mig, det gør noget ved en. Man kan ikke undgå at blive glad i låget, når ens omgivelser pludseligt begynder at give komplimenter. Og så man man tilmelde sig mine "diva-nights-arrangementer" (mit nye firma Diva Nights by Madame Bijoux Copenhagen, hvor jeg lancerer en tøjkollektion, tasker og hårpynt) - her er rig mulighed for at møde andre skønne kvinder, der hver især har et ønske om at lidt mere joie de vivre -også i deres fremtoning.

Hvordan har du det med din alder og det at blive ældre ?
100 % turbo fedt - !     

- den sætning taler vist for sig selv, og undertegnede stjæler hermed det udtryk!

Vågner du hver morgen og føler dig absolut fabulous ?
Ja ! forstået på den måde - der er masser af dage, hvor mit outfit er sneakers og joggingtøj - MEN altid med lidt blingbling. Selvom jeg har 5 ansatte og 14 ambassadører i mit firma, klarer jeg selv mange praktiske gøremål i firmaet, og her er høje hæle ikke altid lige praktisk.  Udover det danser jeg 3 x om ugen og løber interval i skoven eller rundt om søerne de andre dage- motion er SÅ vigtig for at føle sig toptunet og lækker. For mig er dansen en vidunderlig motionsform- og jeg kan kun opfordre andre til at finde en motionsform, de finder sjov - for man får det så godt psykisk og fysisk. Udover det går jeg meget op i sund, lækker kost - og nej jeg er IKKE veganer, jeg elsker god hjemmelavet mad og drikker et glas vin hver dag - bare husk alt med måde!

4 timer, masser af stenbiderrogn og 4 G&T senere er det tid til at tage afsked med Rigmor.
"Går du ikke lige med i Magasin blomster" spørger hun ? - jo, da - hvorefter hun forærer mig den skønneste buket GULE (GISP) franske tulipaner. Jeg lurer lidt på de meget GULE blomster hele vejen hjem ...... jeg er jo decideret bange for farver ............... den buket har jeg så glædet mig over i en hel uge !!!! - der kom jeg lige ud af min comfort zone.De følgende dage kom en lille tanke snigende ..... en GUL pels er måske i  virkeligheden en ret god idé :-) :-)

HURRA for alle jer, der er over the top, som er lidt mere end gennemsnittet, som tør og som står ved det. I er en inspiration for mig og, er jeg sikker på,mange andre!

Kærligst - og GUL påskehilsen

Sussie

Send en kommentar