Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

lørdag den 21. april 2018

Opgrader dit liv til luksus for en tier mere ..............

En lille guide til et liv med drypvis sublim luksus på en offentlig ansats løn .....

Jeg ELSKER luksus, alt hvad der er sublimt, over the top, lækker kvalitet, smukt, æstestisk, gennemført .... etc. etc. - den slags er desværre som regel ikke gratis !

Som offentligt ansat og gift med en ditto og uden en gavmild onkel, et pengetræ i haven eller held i Lotto er jeg tvunget til at tænke mig om, hvis jeg ind i mellem vil lukke lidt vaskeægte luksus ind i mit liv.

Forleden skulle jeg mødes med en veninde ved 12 tiden i København. Vi kunne have valgt at spise brunch på en standard strøg-cafe til 240 kr.  Så havde vi fået en standardoplevelse, incl. standardbetjening og standardkvalitet - og ikke at der er noget galt i det. Jeg bliver bare nogen gange lidt træt i masken af uengageret personale (læs unge mennesker, der ikke aner en dyt om, hvad de serverer og i.ø. ser ud til at kede sig ihjel) , overflydte lokaler, hvor man sidder alt for tæt, og toiletter der højst sandsynligt bugner med overfyldte affaldsspande.

Nu valgte vi luksusmodellen i stedet for ....


D'Angleterre - Restaurant Marchal.

Vi indtog vores frokost på D'Angleterres Michelin restaurant.
Her kostede vores frokostret 250,- kr og for en sølle tier mere fik vi:

Smukke, smukke omgivelser, en sublim betjening, opmærsom tjener, der vidste, hvad han talte om, og som fyldte vores vandglas op, hurtigere end vi kunne tømme dem. Tilpas luft mellem bordene til at vi kan føre en privat samtale.
Vidunderlig tatar - hakket og rørt ved bordet - jeg kan ikke få armene ned over det koncept.


Tataren hakkes ved bordet .... skønt koncept


Kalvetatar toppet med stenbiderrogn - en fantastisk kombi

Udover skøn mad fik vi opmærksomhed og en følelse af at være helt unikke og velkomne gæster - for en tier mere!


Selv på toilettet får man lidt æstetik med på vejen ....

Hvis din økonomiske formåen er beskeden, og du gerne - ligesom jeg - vil have lidt ægte luksus ind i dit liv, må du down size forstået på følgende måde: (en omskrivning af det gamle ordsprog "hellere lidt men godt").
Jeg bor hellere 2 nætter på et 5 stjernet hotel ned 5 nætter på et 2 stjernet
Hellere EN lækker taske end 5 halvlækre
Hellere et sublimt måltid og så havregrød dagen efter end på det jævne hver dag ....

 og så fremdeles - det er ikke så svært :-)

Personligt bliver jeg glad i låget, føler mig inspireret og mit velvære boostet af små drypvise luksusoplevelser, jeg lægger ind i mit i.ø. dejlige - gennemsnitlige - liv!

Bare giv den lidt gas ind i mellem.

Kærligst Sussie

Send en kommentar