Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

onsdag den 3. oktober 2018

Guldager anbefaler: Giv nu den klassiske koncert en chance ......


Min barndoms lydtapet var klassisk musik - Beethoven, Schostakowitsch, Mozart, Schubert, Wagner, Händel og alle de andre "tunge drenge" ....så mine ører er vænnet til den klassiske musik. Jeg har ikke en dyt forstand på klassisk musik - men jeg holder virkelig meget at lytte til det og allerhelst  LIVE. Egentligt er min musiksmag mere end bred - lige fra John Mogensen over Bowie til Stan Getz og alt muligt der imellem. Men at opleve klassisk musik live er noget, jeg virkelig synes er fascinerende og helt unikt.

Jeg mødes tit med mit eget hashtag #deterikkenogetformig - når jeg nævner, at jeg skal til klassisk koncert med den langskæggede. Ved nærmere indspørgen viser det sig altid, at modstanden mod klassisk musik bunder i en ikke-eksisterende tilgang til samme. Jeg synes, det er så ærgerligt.
Det er muligt, dit musikalske lydtapet primært har været Giro413, eller at din eneste oplevelse med klassisk musik var, når du ved en fejl i din barndom kom til at slå over på  DR's Nytårskoncert fra Wien.

Giv den klassiske koncert en chance! - book billetter helt front row - det er en oplevelse i sig selv at kunne se musikernes ansigtsudtryk (og for herrernes vedkommende nærstudere deres i særklasse dårligt tilpassede "pingvinsæt", hvor man nærmest fornemmer mølkuglerne i lommerne), dirigentens indlevelse og passion og ikke at forglemme det lille teaterstykke, der opføres hver gang mellem dirigent, 1. violinist (koncertmesteren), orkesteret og koret. Ja, jeg er fan af symfonisk musik. Det er overvældende at sidde live i salen, når musikken bygges op og nærmest rammer en som en lyd-tsunami.DR's koncertsal ER imponerende, lyden fantastisk og man sidder godt.

Drik et glas bobler lige inden koncerten - så er stemningen løftet og let - og husk at bestille endnu et glas eller to til pausen. Bobler & live klassisk er en fantastisk kombi.

Jeg har lige haft en vidunderlig aften med den franske sopran Patricia Petibon - FULDSTÆNDIG OVERJORDISK STEMME - vi var blown away.Der er mange skønne ting, man skal vænnes til, før man værdsætter det - både hvad angår mad og drikke, men også hvad angår musik. Muligt den klassiske genre aldrig bliver din favorit, og at du er lidt bange for "at smage på den" - men giv den en chance - gør det live og gør det meget gerne med DR's Symfoniorkester i koncerthuset.

God fornøjelse

Sussie

Send en kommentar