Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

onsdag den 2. januar 2019

New Years Blues .................Nytåret har for mig aldrig været lig med fest, fyrværkeri, sjove hatte og dansen på bordene - tværtimod ! Nytår har altid og er stadig for mig forbundet med vemod tenderende melankoli og reflektion. Omend jeg hylder begrebet "don't look back" - må jeg indrømme, at lige netop i Nytåret bliver jeg en smule bagudskuende. Øvelsen består så i at fokusere på alle de skønne ting, det forgangne år har bragt med sig og sige pytte det til de knapt så skønne. Jeg dvæler sjældent ved de bump på vejen, som Livet ind i mellem byder på - og gør jeg, er det fordi, der er en eller anden form for læring i det.

Personligt blev 2018 et ret godt år.  Jeg føler mig i den grad velsignet - og er SÅ taknemmelig for, at mit liv rummer den skønneste familie og de dejligste venner. 2018 blev året, hvor jeg blev endnu mere skarp på, hvem og hvad jeg omgiver mig med og lukker ind i mit liv. Jeg fandt en ny rytme og en markant anderledes måde at leve på i forhold til før. Før så vigtige issues falmede pludseligt og blev erstattet af en dyb taknemmelighed over og glæde ved de små, nære ting i hverdagen. Det lyder frygteligt klicheagtigt - men det fungerer for mig. Min gamle kæphest om nydelse, at gøre sig umage og se det smukke i detaljen bliver skamredet i Nytåret. Nytåret minder mig om, hvor hurtigt tiden går - og hvor vigtigt det er at være opmærksom - slå øjne, ører og alle sanser ud HVER dag, for tiden flyver, og hvis vi ikke passer på, smuldrer Livet mellem hænderne på os. "Life is a bitch and in the end she kills you" - tjaaa det kan man sige, for desværre er det jo et faktum, at vi ikke BÅDE kan opleve, få børn og børnebørn, fylde den mentale rygsæk op med vidunderlige minder UDEN at tiden går ..... tik tak tik takApropos tid - blev jeg endnu bedre i 2018 til at sætte tiden lidt i stå. Det gøres bedst ved at lave absolut ingenting ! - udover at nyde. Jeg er så heldigt at have et par veninder, der har tid,lyst og mulighed for ind i mellem at tilbringe nogle dage i det lille gule hus sammen med mig. Så sætter vi tiden i stå:

Sover så længe, vi vil - og gerne en lille lur midt på dagen

Drikker og spiser præcis det, vi har lyst til - og vi følger slavisk Master Fatman aforismer - blandt andet:
Nydelse før fornuft
Champagne er altid en god ide
Vin er også mad
Lykken kommer sjældent forkældt som cremefraiche 9%
Livet er en fransk flødeskumskage - sørg for at tage en stor bid hver dag ....
Læs selv videre i den vidunderlige kogebog: "Croque Monsieur - bordets franske glæder og andre kostmæssige unødvendigheder".
Vi opholder os i naturen - gåture med flapøret i skoven hører med.
Vi går rundt i nattøj UDEN bh hele dagen og sipper G&T FØR kl. 12
Vi taler om Livet og Døden og alt der i mellem
Vi ser film - også de dårlige på Netflix
Vi griner og græder
Vi sætter tiden i stå et øjeblik .... det er lise for sjæl og legeme.

I 2018 rejste jeg ud i Verden, præcis som jeg plejer ...... for mig er det at rejse med eller uden ledsager(ere) livsbekræftende, inspirerende og et mentalt åndehul. At være ude i den store verden og suge indtryk og inspiration til mig og så vende hjem til mit lille skramlede hjem i det gule hus (med en lille souvenir i lommen) - er intet mere end fantastisk! - I 2019 ser jeg frem til nye eventyr - og allermest til igen at besøge mit elskede Paris - 3 gange står der Paris på rejseprogrammet for det nye år. Aaaaaj men hvor heldig er jeg.

I 2019 vil jeg forsætte den kurs, jeg lagde i 2018: mindre arbejde, mere nydelse såvel i andres selskab som mit eget. Stille endnu mere skarpt på at gøre mig umage - med hvad og hvem, jeg bruger tiden på. Booste mine venskaber - huske at pleje og passe og vande dem! Kysse min familie (og Holly) endnu mere.

Jeg vil ønske jer alle et vidunderligt Nytår !Sussie


Send en kommentar