Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

søndag den 17. marts 2019

Livet er andet end reflekterende navlepilleri ...... Paris f.eks.Mine seneste blogindlæg har - indrømmet - været lidt i den tungere, reflekterende - nogen vil sige navlepillende - ende - heldigvis er Livet andet og mere end det - f.eks. Paris ! Om små 14 dage drager jeg atter et par dage til mit elskede Paris, som giver mig så meget inspiration, ro, nydelse og opladede batterier.

Jeg skal denne gang afsted med en af mine aller tætteste veninder - vi har tidligere været i Paris sammen - og vi ELSKER det. At rejse sammen er en kunst - og med nogen fungerer det og med andre så absolut NOT. Jeg er heldig at have et par veninder, hvor det at rejse sammen OGSÅ er en fornøjelse. Vi vil det samme, vi værdsætter de samme ting og behøver egentligt ikke tale så meget om hvad, hvor og hvornår. Det er, som om vores tandhjul bare falder i hak, og alting går smooth og easy.

Paris er for mig noget ganske særligt! Paris giver mig en indre ro helt ned i maven - jeg føler mig hjemme, grounded og i sync med alt og alle. Paris har en ro, andre storbyer ikke kan give mig. En fornemmelse at være kommet hjem. Når jeg sidder i taxen fra lufthavnen, og de første smukke bygninger med de karakteristiske smedejernsgitre begynder at dukke op, er jeg "hjemme".

Hvad laver jeg så i Paris ?
Først og fremmest er jeg til - i nuet - lige her og nu. Jeg er i den grad mentalt til stede. Jeg går uden nogle egentlige mål - åbner fuldt op for alle sanser og lader byens overvældende charme, skønhed og afslappede elegance vælte ind over mig.

Jeg har mine rutiner, når jeg besøger Paris .... nogle af dem kommer her:

Morgenmad - æg, cafe creme, brød, smør og abrikosmarmelade på Cafe Flore


Frokost/drinks på Hotel Costes

Østers og bobler gerne  på La Coupole (denne gang bor vi klods på stedet :-))
Et glas rosé på hjørnet ved Palais Royale - koster kun 5 Euro - og så lige en rundtur derinde - Rick Owens butik skal jeg altid lige runde - elsker hans æstetik - og vores egen Gerda Lynggaard har også åbnet smuk butik
Pitstop på L'Avenue - efter et must besøg hos Chanel - hvad enten pengepungen er til det eller ej.
Drinks på Ritz eller Cafe Marly (hvor jeg i.ø. også gerne spiser til middag)
Middag på 404 i Marais - Paris bedste marokkanske og SMUK
Tænder et lys i Notre Dame
Loppemarked søndag morgen på Le Marche aux Puces de Vanves - har fundet meget fin keramik der
Palais Tokyo - fantastisk kunst

Denne gang har jeg udset mig den nye restaurant/bar Loulou - den skal checkes ud - skulle efter sigende være helt fantastisk ....


og den tilhørende terrasse - vi håber på godt forårsvejrog så skal jeg "lure" bag mine store Celiné solbriller - på alle de smukke, fantastiske, ekstravagante, flamboyante mennesker i alle aldre, størrelser og faconer, som Paris er så fyldt med. Det er så livsbekræftende - i Paris giver man den gas, fuld skrue, det er Joie de Vivre i højeste potens - og i den grad vand på min mølle.

Jeg glæder mig helt vildt .....

Sussie

Send en kommentar