Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

torsdag den 13. februar 2020

Noget om komplimenter .....

Det er skønt at give og modtage komplimenter ..... ingen tvivl om det. Og komplimenter gives vel for at glæde og anerkende andre - og de gives i bedste mening. Desværre får vi nogen gange sagt tingene på en måde, der mere disser end anerkender og opløfter. Jeg havde ikke tænkt så nøje over det førend, jeg kom til at tale med en veninde om det. Hun havde netop modtaget en kompliment, men i stedet for glæde, blev hun faktisk lidt ærgerlig over den, eller rettere måden, den blev "serveret på". Min veninde er en skøn kvinde, der hviler i sig selv, sin alder og sin krop - big time ! Hendes betænksomme kæreste fik givet denne kompliment ...." ved det lyder mærkeligt, men når jeg ser de helt unge piger, hvor alting strutter på den helt rigtige måde, tænder det mig ikke ....." Øøøøhhhhh så det, du prøver at sige er, at du helt stridende mod enhver naturlov - ja nærmest mirakuløst - tænder på min veninde, omend hun hverken er "helt ung eller strutter på den helt rigtige måde"...... Kunne du have forsøgt dig med følgende: "Skat - jeg er rundtosset vild med dig - du er bare helt perfekt" ???? Jeg ved godt, at det var det, min venindes kæreste forsøge at kommunikere, det var bare ikke helt det, han fik sagt.

Eller den her: "Waaauw hvor ser du godt ud - EFTER DU HAR TABT DIG" .....underforstået - det var sgu knapt så heldigt, da du var lidt mere chubby ???? - første del af sætningen havde været rigeligt!

Eller: "hvor er det flot med din nye øjenskygge - meget bedre end den, du plejer at bruge" - her havde første del af sætningen også været tilstrækkeligt - nu sidder jeg bare tilbage med en følelse af at have været lidt kikset på øjenskyggefronten de sidste par år .....

Når vi giver komplimenter, vil det helt bestemt være hensigtsmæssigt at være lidt mere præcise - og ikke bencemarke.  "Hvor ser du godt ud" - punktum ! - "Jeg er vild med dig" - punktum ! "Hvor du stråler i dag" - punktum ! etc. etc.

Måske vi i virkeligheden ikke er så gode til det der med komplimenter - hverken til at give eller modtage - vi lever trods alt i Jantelovens Danmark, hvor vi ikke skal komme alt for godt i gang - og  derfor tror jeg, at mange komplimenter bliver serveret med et aber dabei (sikkert utilsigtet) - lad være med det ! Så hellere the American way ..... jeg elsker at være i NYC, hvor komplimenterne sidder løst også hos helt alminelige mennesker, jeg møder på gaden. "Oh you look sooooooo fabulous darling", "I loooooove your style" ..... der er ikke noget "but" eller aber dabei her ...... og jeg har lært at rette ryggen og sige THANK YOU - og ikke stå med røde kinder og kigge ned i jorden.  Faktisk går jeg derfra med følelsen af, - ja de har sgu ret - jeg ER da fabulous og har style! :-)  Det er korte og præcise komplimenter - og det gør både modtager og afgiver glade i låget.

Skal vi ikke øve os ??? både i at give flere komplimenter OG i at få serveret dem, så de er opløftende og anerkendende ??? det er jo ligesom det, der er hele pointen i at give dem.

Kærligst Sussie




Send en kommentar