Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

fredag den 28. februar 2020

Emma Gad - hulubulu hvor er du henne ? I hvert fald ikke på TInder .......

GÆSTEBLOGGER:
Min kære veninde har igen gæsteblogget - denne gang om takt og tone eller mangel på samme på de sociale medier. Det er lige ud af posen; men en debat, jeg synes er vigtig, da jeg genkender problematikken fra en hel del af mine singleveninder, der vover sig ud i datingmarkedet.
Det kommer her:


Emma Gad – hullubulu hvor er du henne ????

-        I hvert fald ikke på Tinder….

Jeg har igen været så heldig at få lov at skrive et gæsteindlæg på denne fine blog, hvor Sussie normalt skriver med både glimt i øjet, stor alvor, indføling og klogskab. Jeg ved ikke, om det følgende indeholder noget af dette, men jeg har brug for at lette mit hjerte lidt omkring min oplevelse med datingverdenen. Jeg blev single for lidt under 1 år siden (for Gud ved hvilken gang i mit 40-årige liv), og jeg besluttede mig for at begive mig ud i det forjættede land – Tinder. Har aldrig prøvet det før, og oprettede en profil mest af alt af nysgerrighed og lidt for sjov – og egentligt ikke i forventningen om ”den store kærlighed”.  Det blev en noget blandet fornøjelse, og med meget langt mellem snapsene.

Jeg startede ud med at have et ret bredt aldersspænd på min søgning og gjorde mig hurtigt følgende observationer: (og ja jeg generaliserer ….)

25-30-årige mænd er søde, høflige og ordentlige. De overholder aftaler og er gode til at svare hurtigt tilbage, når man skriver sammen. Problemet er så, at de har en forventning om, at jeg som kvinde i 40’erne naturligvis må være en Joan Ørting/cougar-agtig sex-guru for den yngre pornogeneration. Vi er ikke mange sætninger henne i korrespondancen, før der spørges ind til gagging, fisting, pegging og alle mulige og umulige, ting der slutter på -ing, og som jeg ikke kan huske i skrivende stund. En anelse anstrengende !

30-40-årige mænd er bange - bange for forhold, bange for børn, bange for intimitet. Derfor bliver det hurtigt noget med ”har du Snapchat”, underforstået: ”så jeg kan sende dig dickpics”. Jeg ser dette som en lynhurtig markering af, at de bestemt ikke er til andet end ”lidt hygge” og lad os kalde det ”gentagen random sex”, vel at mærke helst med en spændende og smuk kvinde, som er tilgængelig og står til rådighed i det sekund, deres pik har lyst. Der er radiotavshed i flere uger og de svarer kun tilbage asap, hvis de øjner en chance for at få et billede af et par bryster eller selv får lov at sende billeder af deres kønsdele i mere eller mindre begejstet position. SUK !

40+ mænd er dem, der har været gift og fået børn og nu er skilt og har genfundet ungkarlelivet. De er også bange, men måske ikke helt så bange som mændene i forrige alderskategori. De ved dog, at de ikke vil hverken giftes, have flere børn eller flytte sammen med nogen igen. I den kategori er jeg jo selv, dog uden at have pikken til fælles med dem. Og jeg ved ikke om det er denne ”genstand”, der er skyld i hele miseren !?;  når jeg sammenligner med fx nye kvindelige bekendtskaber, jeg møder, hvor man skriver lidt sammen på messenger eller en sms, så er der altså en kæmpe forskel på, hvordan man opfører sig.

Jeg talte lige med min kære veninde og ejer af denne blog, Fru Guldager, om hvordan vi altid lige skriver tak for i dag eller tak for denne weekend, når vi har været sammen – det er i min verden ikke engang noget jeg tænker over, men bare gør, fordi jeg gerne vil fortælle hende, hvor vigtig hun er for mig. Jeg datede for nylig en mand i 2 omgange. Jeg var lidt i tvivl om, der var et match at bygge videre på, men gav det endnu en chance.  Han virkede derimod  til at være fyr og flamme og skrev ofte og svarede hurtigt tilbage. I det hele taget var han meget ”på” og var allerede på vej i autocamper tværs over USA med mig ved sin side……… Men efter sidste date, hvor min mavefornemmelse blev bekræftet, at jeg for mit vedkommende ikke lige var der, ja så hørte jeg pludselig INTET. . Jeg skrev til ham 1 ½ dag senere, at eftersom der var pludselig radiotavshed, så var han nok enig i, at kemien ikke var der, men at jeg bare gerne ville sige tak for hans tid og god vind fremover. Den svarede han ikke på – som i slet ikke ! Jeg skrev igen, hvor dårlig stil det er ikke lige at sige pænt tak og farvel. Det blev han så fornærmet over!! Big time ! Jeg måtte da kunne forstå, at det handlede om, at han ikke liiiiige havde haft tid (hvilket han jo sjovt nok havde haft rigeligt af indtil da). Det minder mig om en historie en kvindelig bekendt engang fortalte i et rum fuld af kvinder, om at hun ikke havde kunnet forstå, at hun ikke havde hørt fra ham, hun havde set gennem et stykke tid og haft ”gentagen random sex” med, men da han så forklarede hende, at han havde tabt sin telefon i toilettet, og derfor ikke havde haft mulighed for at give lyd fra sig i sådan ca. 3 uger -  gav det hele pludselig mening. Alle kvinder i det rum tænkte BULLSHIT, der var dog kun en der turde sige det højt, og hun blev ikke så populær. Men for pokker altså, vi kvinder er sgu da også for dumme, hvis vi falder for den slags. Hvis man vil, kan man altid komme i kontakt med et andet menneske, især i vore moderne tider med Facebook, messenger m.m., som fx også kan tilgås via en computer, og tid er et spørgsmål om prioritering. Har du tid til at sende spændende videoer af diverse kropsdele – har du også tid til at sende en ”tak for nu – held og lykke fremover” sms ….

Det er ikke fordi, jeg er kæmpe fan af Emma Gad, men hun havde nu fat i noget. Almindelig pli og høflighed er en social konstruktion, der gør, at vi mennesker kan omgås hinanden på nogenlunde god fod. Det gør da verden (også datingverdenen) til et lidt rarere sted at være for alle, hvis vi opfører os pænt overfor hinanden og med i hvert fald en flig af respekt og ordentlig omgangstone.
Tinder er lukket pænt ned igen, og jeg er nok en smule desillusioneret. Jeg er hverken til dickpics eller mænd der er bange for intime relationer (læs: mere intime end gentagen random sex, når det lige passer ind i et ellers virkelig spændende ungkarleliv), og jeg føler ikke, Tinder har budt på så meget andet (udover de gange jeg er blevet svinet til for at sige fra overfor sexbesøg eller lange skriv om seksuelle ønsker, men det kunne fylde et helt nyt blogindlæg). Jeg føler mig heldig, at jeg er et socialt menneske, der altid har haft let ved at møde mennesker i den virkelige verden, hvor man fra start har en større chance for at mærke efter, hvad det er for et menneske, man sidder overfor, og om man i hvert fald som udgangspunkt deler holdningen om at opføre sig ordentligt og respektfuldt overfor hinanden, hvad end man ønsker en fremtidig relation eller ej.


Maren

Send en kommentar