Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

mandag den 9. marts 2020

På tur til barndommens land - I'm blown away ......

Jeg er født på Stevns - og boede dér - helt ude hvor kragerne vender, indtil jeg var ca. 19 år gammel - så kunne jeg ikke få luft længere og måtte "flygte" til den Gyldne Stad a.k.a. København. For mig var Stevns kun pløjemarker, traktorer, Kansas arbejdstøj en masse, kakkelborde og røvbaldegardiner. I går var jeg på søndagstur til barndommens land - helt ud på det yderste Stevns, ad krogede små veje og det meste af tiden i rumpen på en traktor og ja, der var stadig pløjemarker og røvbaldegardiner, og jeg snappede stadig lidt efter vejret;  MEN der var også så meget andet - som mine 19-årige øjne slet ikke havde kunnet se endsige formå at værdsætte: smuk og voldsom natur, brusende hav, imponerende herregårde, nuttede minatureslotte nærmest helt Disneysk, skønne gamle huse med fine haver, idylliske landsbykirker, velholdte små byhuse og det hele toppet med fasaner, rovfugle og Bambi med venner.

Mit mål for udflugten var "The Normans" - B&B og restaurant - og jeg er BLOWN AWAY.
I den lille landsby Tåstrup ligger dette skønne, skønne sted. En gammel gård med lader og længer - nu forvandlet til et helt fantastisk Bed and Breakfast med tilhørende restaurant (og en kok med en fortid på bl.a. Noma og Relæ https://thenorrmans.com/restaurangen-44113838).  Jeg er vild med ALT ved det sted. Den kombinerede reception/restaurant/orangeri, indrettet eklektisk og super cozy - mad og vin i særklasse, en ægte, hjertelig og opmærksom betjening - det vidunderlige hovedhus - hvor farver og mønstrer blandes med sikker hånd til en wow-oplevelse af de helt store for mine hornhinder. Her vil jeg gerne overnatte - og helst i himmelsengen. Det er helt utroligt, som det er lykkedes Anna og Lars at blande gammelt og nyt, "grimt" og smukt, farver og former til et stilfuldt, smukt og ikke mindst hyggeligt sammensurium. Her er ro ! og man kommer helt ned i gear.

Den indendørs petanguebane med tilhørende bar indrettet i en gammel lade ... jeg er vild med det!
Overdækket terrasse med stenovn - hippistyle på den cool måde - der bliver vidunderligt en sommeraften.
Der er udsigt til mark og eng, urtehave og væksthus, et fantastisk valnøddetræ (selvfølgelig med smukke lanterner i de gamle krogede grene), nysgerrige islandske heste og en enkelt hvid bambirumpe i horisonten - det er næsten magisk.
Jeg kan ikke vente med at booke en overnatning - gerne to - på "The Normans". Jeg kørte fra stedet mæt af veltillavet frokost og et glas (to) vidunderlig vin - med smukke billeder for mit indre blik, farver, former, mønstre, naturen og det hele serveret med en ligefrem, ægte imødekommenhed. Tak for det.

Nyd billederne - de yder dog slet ikke stedet den retfærdighed, det fortjener - så kør selv derned og check det ud - du kan evt. taget toget, det går (næsten til døren)..... trinbrættet hedder Varpelev ;-) og der er mulighed for at blive afhentet. https://thenorrmans.com/praktiskt/praktisk-information-41241583

Du kan læse mere her om stedet https://thenorrmans.com/.Er vild med de farver ......Loungeområde i restauranten .....
Man sidder ved langbordet i restauranten ..... (der findes dog også borde til to ;-)Interiør fra hovedhuset......
Her vil jeg gerne sove ..... snart !Indendørs petaquebane med tilhørende bar .....
Hippiestyle - på den cool måde - overdækket terrasse med stenovn til pizza'er .... Psssst: Skulle man blive så inspireret af det skønne interiør - er der heldigvis råd for det .... et gammelt høloft er omdannet til butik - her er alt fra nips over fantastiske lamper til sofaer, borde og stole ...... Jeg kan ikke vente med at komme afsted - kan du ????

Kærligst Sussie

Pssst: Hold øje med Anna og Lars - de har flere skønne projekter under opsejling.

Mere psssst: Nu du er der - så læs lidt mere om Stevns og hele området - der ER meget mere end pløjemarker dernede. https://www.sydkystdanmark.dk/


Send en kommentar