Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

torsdag den 26. marts 2020

Tanker i en Corona-krisetid .....

Så blev der vendt op og ned på alting ! Jeg vågner hver dag og har det som om, jeg er med i en katastrofefilm "made in Hollywood". Et postapokalyptisk, surrealistisk scenarie. Og ingen af os kan gøre ret meget ved det - vi er så at sige strandet - Livet er vendt på hovedet - og vi må navigere i det, så godt vi kan.

En mangelvare, vi under normale omstændigheder sukker efter og anser som den største luksus, har vi pludselig fået i rigelig mængde. Tid ! De allerfleste af os har fået meget mere tid til rådighed, end vi plejer. Tid, som vi vel at mærke IKKE bare kan bruge, som vi vil - fordi vi er underlagt en masse begrænsninger. Så nu har vi masser af tid - og ved ikke helt, hvordan vi skal forholde os til begrebet "tid tilovers".

Den megen tid kan selvfølgelig give grobund for bekymring, katastrofetanker, ængstelse for, hvad fremtiden mon bringer etc. - og det er vel i bund og grund en meget naturlig reaktion, når vores trygge rammer nærmest over night ikke er så trygge mere. MEN .... det at have tid nok eller ligefrem i overskud kan også bruges konstruktivt.

Jeg bruger dagligt - og det gjorde jeg i.ø. også FØR , jeg blev grounded, tid på at meditere på "taknemmelighed".  Taknemmelighed over alt, det jeg har, har haft og måske kommer til at have. I de her dage sættes min taknemmelighed virkeligt i pespektiv. Jeg har skrevet om det før - det med, at vi først forstår, hvor meget vi har at være taknemmelige over, når vi er ved at miste det eller - endnu værre - har mistet det! - At kunne være sammen med sin familie og venner - at kunne mødes, kramme, kysse dem, man elsker. At kunne bevæge sig frit uden at frygte en lurende usynlig fjende. At kunne rejse. At have et job. At være sund og rask -  bare at være i live.  Det er så let at fare rundt i hamsterhjulet og glemme at værdsætte! Måske det vil være en god idé at få indført en ny vane - nu vi har tiden til det - på daglig basis at sætte sig ned, lukke sine øjne og være TAKNEMMELIG!

Skab ro, tænd et lys og reflekter 


RYD OP - fysisk og mentalt:

Tid i overskud  kan med fordel bruges til at rydde op og ud - såvel helt bogstaveligt men også psykisk. Og som regel følges de to ting ad.

Jeg holder ganske simpelthen af at skabe orden - og når jeg nulrer rundt og skaber orden i skuffer og skabe - så er det som om, der rent mentalt også falder en masse brikker på plads. Når jeg tvinger mig selv til (jeg er jo en samler om en hals)  at tage stilling til, om jeg virkelig behøver/glædes ved dit og dat, ja så kommer tankerne også omkring de relationer, jeg har. Er de gode for mig ? Glædes jeg ved dem ? Er de givende ? - både for dem og mig ? - Jeg bestræber mig på at holde fokus. Fokus på udelukkende at omgive mig med ting, jeg finder smukke, sjove, skæve, humoristiske - det samme gælder mine menneskelige relationer.

Skab orden .... 


GLÆD DIG OVER DET DER HAR VÆRET -  OG SOM MÅSKE KOMMER.

Jeg ELSKER at rejse - og lige nu kan jeg ikke ! - Paris med skøn veninde blev aflyst og øv - jeg havde glæde mig et helt år. Til at gense mit elskede Paris og til at bo på det skønneste lille hotel. Til bare at nyde livet - nulre rundt, spise skøn mad, drikke drinks, se på kunst og gå på mit yndlingsloppetorv.  Jeg er sikker på, jeg igen kommer ud at rejse - også til Paris.  Nu bruger jeg noget tid på at kigge på mine rejseminder - på keramikken fra loppetorvene, maskerne fra Venedig, de kitchede Eiffeltårne, de smukke håndtasker, den lækre parfume. Og så glædes jeg over alt det vidunderlige, der HAR været - samtidig med at jeg tillader mig at drømme om alt det skønne, der forhåbentligt KOMMER.  - og igen fyldes jeg med taknemmelighed.

Minder fra alverdens storbyer - loppefund - Stockholm, NYC; Paris, Budapest, Kiev, Danmark, Lissabon, Berlin, London, San Francisco 


Skønt minde fra Venedig 

At Verden brænder - menneskelige tragedier, sygdom og død, økonomisk krise, sætter mange ting i relief ! Vi spørger sikkert os selv i den her mærkelige tid, hvad er vigtigt og hvad er ligegyldigt? Og når man står ansigt til ansigt med en skræmmende virkelighed og måske også sin egen dødelighed, er der mange ting, der virker uendeligt ligegyldige. (Jeg har jo selv mødt Manden med Leen). Jeg synes,det er sundt at reflektere, tage ting og sager op til revision, overordnet at fokusere på alt det, som virkelig betyder noget. MEN når det er sagt, er det i min optik også umådeligt vigtigt, at blive ved med at drømme - at længes - også mod alt det overflødige, "flødeskummet på tilværelsen", at blive ved med at søge det smukke, det unødvendige - sådan tror jeg, vi holder os i live - måske endda lidt mere end blot i live. Man kan holde sig i live på rugbrød - men et lille glas champagne må der til - også!

Jeg håber det allerbedste for jer alle sammen - håber I holder humøret oppe, passer på jer selv og hinanden - bruger bare lidt af jeres tid til andet end Netflix :-) og sammen med mig glæder jer til at Verden åbner igen. Skal vi forsøge at gøre den lidt mere vidunderlig ?!

Torsdagstanker

Sussie

Send en kommentar