Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

fredag den 29. juli 2016

A touch of punk - paint it black ......Jeg er barn af punken .... Punken har, fra første gang jeg stiftede bekendtskab med den, fascineret mig. Punkens rå, hæslige, provokerende, innovative æstetik ramte mig, da jeg var ca. 15-16 år. Det var ikke så meget musikken som udtrykket, punkernes måde at klæde sig på, sort, råt, nitter, vanvittigt hår, bleg hud, sort make-up, tunge støvler - og tern. Jeg var solgt. Senere blev det mere new wave'en, både hvad angik musik og tøjstil, jeg tog til mig. Så mens mine jævnaldrende veninder drømte om mintgrøn angorastrik og pink benvarmere og en permanent a la puddelhund, skrabede jeg håret tilbage i bedste Martin Hall stil og iførte mig sort med sort på, den hvideste ansigtspudder, der kunne opdrives, højt hår, nitter, MASSER af nitter og smokey eyes, inden begrebet overhovedet var opfundet som "fashion".
Den dag i dag kan jeg bliver helt blød i knæene, når en skinny fyr med hanekam krydser min vej  - og i dag som dengang synes jeg, Steen Jørgensen er Danmarks mest sexede mand- med eller uden arm - who cares !
The Clash - London Calling - en klassiker 

Martin Hall - selvfed, selvsmagende og helt vild cool .......mere af det tak

SODS - før de blev Sort Sol - Steen Jørgensen - my man
uuuhhhhhhh ..........
I dag 4 årtier efter punken og Johnny Rotten ramte verdensscenen - trækker punken stadig spor i modens verden - og af hjertet tak for det !  Min egen tøjstil er stadig stærkt inspireret af punk og new wave, og yndlingsfarven er og bliver SORT med SORT på. Det er altid en balancegang at holde fast i sit mode-DNA og samtidig undgå at ende som en reminiscens fra noget, der var fedt engang. Tror vi alle er stødt på model "lilla-ble-om-hovedet-afganer-vest-og-træskostøvler" - og med et overbærende smil på læben  har tænkt "shit - hun er gået i stå" - kom nu videre, det er ikke 1968 mere.

Min egen "uniform" består i dag primært af sorte læderleggings (syes efter mål hos Rohrmann - jeg får syet et par nye ca. hvert 2. år), sort tilbehør i den punkede/rockede stil, (alt med nitter, får stadig mit hjerte til at banke lidt hurtigere - tak til Valentino), smokey eyes, mørke negle, sorte, taljerede jakker, lange smalle, sorte (!) nederdele/kjoler, og min hud holder jeg stadig meget lys tenderende bleg.

Jeg HAR forsøgt mig med farver og flæser og et lidt mere yndigt look - jeg føler mig decideret utilpas og ligner en idiot.
Sort, sort, sort .................
læderleggins  -  elsker dem ...
Punk de luxe a la Chanel Smokey eys - Nars har de bedste øjenskygger overhovedet ! - lette at lægge på og med højt, højt pigmentindhold. Chanel's neglelak rouge noir er og bliver min favorit - Dior's rock coat giver enhver neglelak et sort skær - smukt !

smokey eyes når det er smukkest 
Som alternativ til de helt mørke negle, er jeg vild med den her variant ......Mit 25 år gamle pigarmbånd fra Monies.

De store modehuse refererer stadig til punken, og senest har Valentino taget hele nitte-temaet til sig og blandt andet skabt den nye klassiker - rockstud stiletterne.


men dronningen over dem alle er og bliver Vivienne Westwood - gammel punker - kæreste med manageren for Sex Pistols Malcom McLaren og fanden-i-voldsk big time. Hun har vist sig at være en talentfuld designer, provokatør, innovativ og dygtig forretningskvinde. Hun har formået at forny sig gennem mere end 40 år men samtidig holde fast i sit DNA. Jeg er fan !

Vivienne Westwood 
Så hold fast i din egen stil - dit fashion-DNA- men sørg for at forny dig !

Kærligst Sussie

Send en kommentar