Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

onsdag den 6. juli 2016

Jeg magter ikke syltede agurker i min vanilje is .........

en ærlig bøf på Pastis .................


Gourmet bliver jeg nok aldrig .....! - men jeg elsker simpel, ærlig mad - lige ud af landevejen - fransk bistromad og italiensk mad er og bliver mine favoritter.

Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke magter mere kondenseret kærnemælk, syltede agurker i min vanilje is og "skum" - hvad er det med det der "skum" ?, der er skum på alting - det er næsten lige så moderne som GISP lakrids !  -  det nye nordiske køkken bliver aldrig min kop te, so to speak. Jeg har netop tygget mig gennem en 5 retters menu bestående af kammuslinger med "skum", gris med "skum", noget kondenseret kærnemælk (som åbenbart er det nye sort), vaniljeis med syltet agurk (arrrgh)  - i min optik er der hverken særlig megen smag, lidenskab, saft eller kraft i den slags mad.

Fransk bistromad - love it - og i Paris er Robert&Louise et af mine yndlingssteder  - her serveres store bøffer stegt over åben ild, ristede kartofler og en grøn salat med den klassiske olie/eddike/sennepsdressing - simpelt og lækkert. Et andet favoritsted er denne lille perle ....Lidt gemt væk bag turisthelvede ved Notre Dame ligger dette skønne sted ..... deres gratinerede blåmuslinger er fantastiske og deres vinkælder absolut et besøg værd .... check det ud næste gang, du besøger Byernes By.

I København er L'education Nationale i Pisserenden et yndet sted - autentisk, basalt og lige til - og så er den charmerende franske accent, personalet er udstyret med helt uimodståelig. Det er virkelig et lille stykke Paris i København.  Pastis i Gothersgade er også et godt bud på fransk bistromad, når det er bedst. Cool indretning og skøn stemning.


I New York har jeg været rigtig mange gange og spist mange forskellige steder - der er et utal af vidunderlige restauranter i The big Apple. Jeg har spist på 3 stjernet Michelin restaurant, hvor gulvtæppets luv var i ankelhøjde og dress-coden længere end menukortet, og håndtasken fik egen skammel - det var bestemt en oplevelse !

Daniels NYC 


 - jeg har også spist på små underlige beskedne steder i Chinatown - hvor jeg ikke er helt sikker på hvad, det egentligt var, vi fik serveret;  MEN jeg vender altid tilbage til mit absolutte yndlingssted  - nemlig Freemanns .......Freemanns er en lille perle, der er svær at finde - men med lidt tålmodighed går det (tak til 3 Like Home GPS)  - stedet er über cool indrettet - helt efter min smag, "skramlet", personligt og med nerve. Her serveres lige-ud-ad-landevejen-mad - what you see is what you get - specielt deres lokale fisk - trout - skyllet ned med en af deres lækre drinks, der mixes med nørdet entusiasme uden anstrøg af smartness - er helt vidunderlig. NB: Deres artiskok-creme (nok til to) er blevet en klassiker !..... og så er der lige det der "med et twist" - hvorfor skal KLASSISKE retter partout laves om og serveres "med et twist" ??? - (som regel noget med "skum" eller tilsat lakrids) ! - når det twistes, synes jeg det klassiske går af - må jeg ikke godt beholde eksempelvis min KLASSISKE creme brulee i den KLASSISKE udgave, uden den skal plastres til med lakrids/hindbær/agurk/passionsfrugt .... what ever ? i ordet "klassisk" ligger noget uforanderligt - skal vi ikke lade det blive ved det - tak ?!

Her kommer et par klassikere ...... i den søde genre ....
Hindbærkage - fra kagefadet på Deux Margot i Paris ..... en Himmerrigs-mundfuld ....Originale amerikanske pandekager med blåbær og sirup .............i bedste Rasmus Klump styling - to die for .... opskriften finder du lige her.......

....og så lige en italiener .... Hos Luigi a.k.a. Il Gambero Rosso laves der vidunderlig gammeldags italiensk mad - interiøret er ikke specielt fancy - ej heller postnummeret (!) - men maden er SKØN -

Bon appetit - velbekomme  - enjoy your food - buon appetito !

Send en kommentar