Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

tirsdag den 24. januar 2017

- At gøre sig umage - også med Livet

Forleden var jeg på besøg hos en af mine dejlige veninder. Jeg havde lovet hende at være med til at rydde ud og rydde op i hendes klædeskab. Hun havde hjulpet mig med samme "øvelse" med super godt resultat, så nu var det min tur til at være de kritiske hjælper- øjne. Vi havde aftalt, at jeg kom til morgenmad, inden det gik løs med bøjler og trådkurve. - og jeg bliver så glad ! - min veninde er eminent til at gøre sig umage.Kan man andet end blive glad i låget af at sætte sig til sådan et morgenbord ?? - Jeg må citere Ole H. " I love it" - vintageservice - og den lyserøde tallerken til mig (den købte vi sammen på en tur til Paris) - bønnerne i de små nuttede skåle, retrokaffekopper, tulipaner, der matcher i farven - whats not to like ?  Det smagte pragtfuldt - gode råvarer - og så toppes det hele med et lækkert, æstetisk udtryk.

I det hele taget er min veninde god til at gøre sig umage - og cool til benhårdt at prioritere, hvilket resulterer i, at hun har lidt men virkelig godt. Vi fik sorteret klædeskabet og lavet "mangellisten" - som blandt andet indholdt ønske-blazeren fra Isabel Marant. Den kom i hus - ved et lykketræf og muligvis hjælp fra højere magter - jeg ved det ikke, men summa summarum - på vej til Beau Marche og et godt glas vin, lagde vi vejen forbi Isabel Marant og der - på udsalgsbøjlen MINUS 50 % hang den før så uopnåelige blazer. Skal skal ikke - SKAL ! hurra med hurra på - og nu da klædeskabet var sorteret, kunne 2-3 items ryge på Trendsales og udgiften til den overfede blazer minimeres til nærmest 0. Lidt - men godt ! Rosé vinen smagte dobbelt så godt den eftermiddag med den lækre pose liggende ved siden af os.
Jeg har før nævnt Beau Marche - som både er den hyggeligste lille cafe samt über cool butik - altid et besøg værd.


pppssst: De har fået burrata på menukortet - det smager HIMMELSK ! og så har de byens bedste rosé

Mht. at gøre sig umage - så gør min veninde sig virkelig umage - ikke kun med bordækning og, hvad hun vælger at spise - hun gør sig umage med sit LIV !  Hun gør sig umage som mor, som veninde - men vigtigst af alt - gør hun sig umage med sig selv. Både udenpå og inden i - det sidste er det vigtigste. Hun gør sig umage - tager sig selv og sit liv alvorligt! - og står lige nu midt i en proces, hvor  hun lytter til sin mavefornemmelse, sit hjerte og tager nogle valg, der på den korte bane koster blod, sved og rigtig mange tårer - men på den lange bane ender op med, at hun er der, hvor hun lige præcis gerne vil og skal være.  Jeg tror, det er vigtigt med jævnlige mellemrum at rydde op og rydde ud - ikke bare i klædeskabet - men i ens liv, ens sfære, kun omgive sig med de mennesker/relationer, der virkelig betyder noget. Så kan det godt være, at ens liv her og nu ser en smule amputeret ud - lige som klædeskabet efter en kraftig oprydning - til gengæld er det, der er tilbage, det, der virkelig er værd at gemme på - og derefter kan man bygge ovenpå stille og roligt. 

Jeg stemmer for at gøre sig umage  - hele vejen rundt !  

Kærligst Sussie 

1 Comment so far