Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

onsdag den 11. januar 2017

Fridag, rengøring, en lille G&T - smukkeste blomster - og friske vipper - what's not to like ?

Det er onsdag, det sner og jeg har fridag - hvad bedre at bruge en fridag på end .....rengøring !? At gøre rent hjemme hos mig tager laaaaaang tid - ikke fordi jeg bor i et stort hus, tværtimod det er nærmere model dukkehus  -  men jeg er en samler - og jeg elsker smukke ting - og jeg kan ikke begrænse mig. Ville ønske jeg var minimalist med strenge lige linier og ganske få objekter og resten gemt bag snorlige skabslåger. Sådan er det bare ikke ! Jeg bor i et gammelt hus, fyldt med ting og sager, som jeg synes er smukke at se på, og som jeg i.ø. elsker at flytte om på i et væk. Min baghave er skoven, smuk, men til tider mudret og våd og i kombination med 2 stk. flapører med poter på størrelse med mine musselmalede thekopper. ligner mit hjem ofte noget, der er løgn. Her er hundehår, mudder, savl, hvis jeg er "heldig" lidt indtørret opkast i det ene hjørne, badeværelset plages af skimmelsvamp, edderkopperne stortrives i det gamle hus, og brændefyr og stearinlys soder lystigt.
Så engang i mellem tager  jeg voldsomt tilløb - de tider er nemlig slut, hvor rengøringshjælpen kom hver fredag.
Mentalt havde jeg forberedt mig i et par dage på den store "her-kommer-mutter-med-kost-og-spand-dag" - og det indebar KIRSEBÆRGRENE i bundter. Jeg ved, hvis jeg starter med at arrangere blomster, glider rengøringen lettere - jeg ved også, at en lille hyggedrink, sådan til at gå og sippe af, også blødgør projektet mentalt.Desværre viste det, sig at de 4 (FIRE) lokale blomsterhandlere ikke kunne indfri ønsket om kirsebærgrene.  Kirsebærgrene SKULLE jeg bare have, så midt i den lokale, mini snestorm, kørte jeg lettere sammenbidt med en sigtbarhed tenderende til 0 til Jægersborg Allé - I Rosens Navn - min all time favorit blomster-/interiørbutik - hvor den er stensikker hver gang - jeps kirsebærgrene i januar ! - de koster en formue - men kvaliteten er i top, og skønne er de. Derefter omkring den lokale Netto og finde en nogenlunde fornuftig gin (Hendricks flasken var tømt efter Jul og Nytår).
Efterhånden kun ca. 3 timer forsinket ifht. tidsplanen. (ja, ja sov også liiiiiidt længe - det er trods alt min fridag).I Rosens Navn - Jægersborg Allé - Charlottenlund - smukkeste, lækreste, æstetiske butik ever ! Et virkeligt farligt sted for mit kreditkort ! - og nu har de oven i købet fået et lille udvalg af mit franske yndlingsporcelæn fra Astier de Villatte - huske at besøge deres butik, når du er i Paris. Adressen er her


Porcelæn fra Astier de Villatte ....... elsker det


Nå jeg maste på - og fik da rengjort badeværelset - og .... ja det var vist det - der skulle også gås tur med flapørerne, inden mørket faldt på - der er jo ikke gadelygter inde i skoven ! Kl. 18 ankom jeg til Nørrebro - hvor Sophie fik lavet nye fine vipper på mig - jeg elsker mine eyelash extensions. Fik også sagt hej til lille Sylvester, der terroriserer sin mor indefra.  Glæder mig usigeligt til han snart kommer til Verden.


Alt på rette plads! 


Kirsebærgrenene blev da sat i vand - rengøring not so much 

Nu er kl. snart sengetid - men hold nu op - en dejlig "fridag" - resten af hytten klarer jeg på fredag, der har jeg nemlig OGSÅ fri. Så kan jeg, mens jeg svinger støvsugeren,  glæde mig til at skulle til Nytårskur hos en af mine skønne veninder om aftenen. Og lørdag kommer der dejlige venner til middag her - i mit forhåbentligt rengjorte hjem - nu iført Ajax duft OG kirsebærgrene. (.... og sikkert lidt mudder/hundehår/savl fra flapørerne).

PS: Jeg savner nu min rengøringshjælp! måske jeg skulle overveje at få den genindført, før jeg ender i AA.

Kærligst Sussie


Ja, mutter hun vasker og skrubber og skur’
og under sig aldrig en middagslur,
men tiden skal bruges til plasken og tørren
for påske og pinse og jul står for døren.
og gulvskrubben går i en evig ring,
den vimser omkring efter ingenting,
så hvis hun når frem til sin egen begravelse
ville man syn’s det var store ting.
For tiden er så kort, og det ku’ hænde,
hun kom for sent, for sent til livets ende

Send en kommentar