Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

mandag den 17. april 2017

En lille pause i Paris ...... det er hårdt at bive mormor

Efter en mega begivenhedsrig uge med Sylvesters fødsel som det absolutte højdepunkt,  en helt fantastisk oplevelse, men også nok det hårdeste, jeg har oplevet følelsesmæssigt - trængte jeg til en lille luksus-pause - og hvad er mere oplagt (for mig) end en smuttur til mit elskede Paris.

Week-enden i Paris havde jeg faktisk planlagt for laaaaaang tid siden og var oprindeligt tænkt som en Guldager-alene-i-Paris-tur. Lige så glad jeg er for selskab lige så meget behov har jeg for fred, ro og alenetid MEN sådan blev det ikke denne gang. Til gengæld blev det til nogle skønne timer i Byernes By i selskab med 3 veninder, som var taget derned i forvejen.. Jeg havde booket værelse på Hotel Regina, som ligger klods på Louvre. Et smukt gammelt hotel og for nyligt renoveret med stor respekt for husets sjæl.Jeg ankom fredag eftermiddag - og havde booket bord på Hotel du Nord (som ikke er og aldrig har været et hotel). Jeg har været der flere gange, stuvende fuldt, skøn stemning  og lækker mad. Så frem til at fejre min fødselsdag der - og hold nu op , hvor blev jeg/vi skuffet !. Halvtom restaurant på trods af fredag aften kl. 21., mad på det jævne, drinks der var værre end på det jævne og ligegyldig, langsommelig betjening. ØV - med øv på. Der kommer jeg ikke mere ! Heldigvis havde veninderne været forbi mit hotelværelse med en flaske Moët ....det hævede niveauet for aftenen ......

Hotel Costes skuffede til gengæld ikke - søndag efter loppemarked stod den på frokost på mit all time favorite hotel - jeg ELSKER ALT ved det hotel (og i.ø. også "lillesøsteren" Hotel Bourg Tibourg). Interiøret, der er stylet til perfektion ned i mindste detalje, den krydrede duft fra de mange stearinlys, (et must at købe med hjem, og jeg gør det hver gang !) de vidunderlige, gigantiske rosenbuketter, den dekadente stemning, de über stylede tjenere, der suser rundt på 12 cm høje stiletter, og ikke at forglemme maden - let, lækkert, delikat og en nydelse for såvel gane som øje.


En ting man skal vide - og det er take it or leave it - på Hotel Costes får du svært ved at få bord:
- med mindre du har booket mindst dagen før
- og HAR du booket, men vælger at ankomme  iført "skandinavisk afslappet turist look" som eksempelvis  Fjællræven rygsæk i kombination med udtrådte sneakers og en "praktisk" jakke af udefinerbar oprindelse samt evt. toppet med et par solbriller, der var moderne for ca. 15 år siden, så vil du med statsgaranti blive henvist til et bord ude i kanten af gårdhaven i det allerfjerneste hjørne, den langbenede servitrice overhovedet kan finde.

Sådan er det !- og det kan man så diskutere om er i orden eller ej -  Hotel Costes er æstetikkens højborg, og det gælder også for det klientel, man ønsker at tildele en plads i solen i bogstaveligste forstand. Personligt synes jeg, det er super cool, at man ønsker at holde en standard blandt gæsterne, der matcher interiør og spisekort. Jeg nyder at iagttage mine medgæster, der har gjort sig umage.

Vanen tro lagde jeg vejen forbi det lille hyggelige og meget autentiske loppemarked i Vanves. Fandt lidt ny keramik og en nuttet krukke i noget marmor/albast-agtigt materiale. Så fine.

What else ?

tja, bum bum .......


Hos Goyard var det meningen, jeg skulle købe et halsbånd til Holly - "desværre" var det udsolgt i hendes størrelse - så det bliver næste gang. Jeg synes dog ikke, jeg skulle gå forgæves (host host) og "kom" derfor til at købe denne skønne shopper.....Jeg er fascineret af Goyard - også kendt som det "hemmlige" modehus. Mærket er nærmest ukendt i Danmark - måske fordi Goyard ikke annoncerer - overhovedet, ikke kan købes på nettet og kun har ca. 10 forretninger fordelt i hele verden. Huset Goyard er ca. 1 år ældre end Louis Vuitton. At handle hos Goyard er en oplevelse. Butikken er gammeldags, stemningen tenderende  til den højtidelige side dog uden  at være snobbet, her emmer af historie, håndværkstraditioner, kvalitet og en smule dekadence - og dét køber jeg også en bid af sammen med tasken. Love it.

Psssst: Goyard ligger i den dyre ende - og det kan betale sig at købe deres produkter i Paris - min shopper koster eks. i NYC det dobbelt af, hvad jeg gav for den i Paris.

Psssstttttt: Hos Goyard må du ikke købe 2 ens tasker.  Da jeg skulle betale min shopper, kunne man i kartoteket se, at jeg i november havde købt en præcis mangen til (ja til en veninde !) - det var sagen uvedkommende, så i første omgang blev jeg nægtet at købe min shopper. Heldigvis blev jeg reddet af en venlig ekspedient, der forbarmede sig over mig. Han kunne åbenbart se desperationen og skuffelsen brede sig over mit ansigt. Tak til den rare mand !

Alt i alt en dejlig komprimeret week-end i Paris - og med smil på læben ved tanken om min nye status som mormor. Glæder mig til en dag at vise Sylvester min yndlingsby.

Kærligst Sussie

Send en kommentar