Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

fredag den 25. august 2017

Sommerferie - Son Boronat - Mallorca - her sker absolut INTET ! og hurra for det ...............Lydtapetet er: fårenes klokker, cikadernes sang og om morgenen hanegal - ellers er her STILLE ! Jeg er taget med den langskæggede til Son Boronat - en finca på det sydvestlige Mallorca.

Du kører fra Palma mod Calvia - og når du ikke kan komme længere, drejer du til højre - og efter få hundrede meter igen til højre - ca. 600 meter ned af en IKKE-asfalteret vej, der skriger på et nyrebælte og en firehjulstrækker og ikke "en familievenlig mellemklasse bil", som den vi havde lejet hjemmefra. Men bumpene på vejen er anstrengelserne værd, når man først er ankommet til Son Bonoroat. En ældgammel finca, hovedhuset daterer sig tilbage til ca. 1400 tallet. Finca'en er oprindeligt bygget som vagttårn, men fra ca. 1820 til 1970'erne drevet som olivenmølle/landbrug. I dag driver Johnni Kobbelgaard hotel - 7 værelser  byder fincaen på.

Her er helt vidunderligt. Oliven-, appelsin- og mandellunde omkranser stedet - og konstant høres den hyggelige, nærmest zen-agtige lyd fra de græssende fårs klokker. I gårdhaven står store krukker med krydderurter, tomatplanter, hibischusblomst og den smukkeste busk med næsten selvlysende lyseblå blomster.


De 7 værelser på Son Boronat - ja hele finca'en er meget personligt indrettet. Stilen er eklektisk i højeste potens.  Stedet beskrives som et boutique-hotel, men forventer du et strømlinet designkoncept, bliver du slemt skuffet. Stedet er indrettet med ting og sager købt og indsamlet af ejeren selv gennem årene. Du føler virkelig, du er i et privat hjem med et helt personligt fingeraftryk.
Vi boede i den store suite: himmelseng, lysekrone, pejs og kæmpe, gammel terrasse, patineret på den helt rigtige måde (i Guldagers optik).  Og ja, her er både badetøfler og badekåber - badekåberne dog "forklædt" som skønne, blomstrede pyjamas (den langskæggede klarede sig uden! - det var lige blomstret nok)  - en virkelig fin detalje - og apropos detaljer - dem er der mange af på Son Boronat. Ejerens passion og kærlighed til stedet fornemmes klart.

skønt alternativ til badekåber ......


Her sker absolut INTET ! - Der hersker en næsten klosteragtig stemning, og ens puls falder helt naturligt - man rammer virkelig 1. gear. Stedet har en aldersbegrænsning på 16 år - men jeg vil sige, at stedet ikke er noget for en teen-ager - de vil kede sig ihjel - os andre derimod NYDER stilheden, de FÅ andre gæster - vi var 4 ialt, da vi checkede ind - her er intet tv, ingen musik, kun naturens lyde!
Dagen starter med Johnnis super lækre morgenmad (inkl. i opholdets pris) - en morgenmad, der holder os kørende helt hen på eftermiddagen. Efter skøn morgenmad og nok Mallorcas bedste kop kaffe er det tid til en dukkert i den lille pool, der ligger badet i fuld sol med udsigt til bjergene. Efter dagens udflugter (mere herom i senere blogindlæg - Mallorca generelt), sluttes af på terrassen iført en drink, kulsort nattehimmel med indbygget stjernedrys og igen den hyggelige lyd fra fårenes klokker.

Johnni Kobbelgaard og hotelhunden Emil (en dejlig gammeldags labrador) driver stedet alene - kun med deltidshjælp fra en stuepige og en poolmand/gartner. Johnni tager mod, viser rundt, står for room-service, laver morgenmad OG 3-retters aftenmenu, hvis man bestiller om morgenen, og det er også selvsamme Johnni, der står i baren, i.ø. med et godt udvalg i .... gin ! - Smagte den lækreste safrangin. Det kunne minde om Fawlty Towers bare på spansk - men i modsætning til Mr. Basil er Johnni Kobbelgaard en rolig, venlig og meget imødekommende vært - der mestrer balancen at være på uden at være påtrængende. I.ø. har Johnnis kogekunst givet genlyd på Mallorca,  og lokale tager gerne turen helt ud på landet for at nyde en middag på Son Boronat. Her dækkes op med Royal Copenhagen ..... en dejligt skandinavisk indslag midt i alt det ærkespanske.Trænger du til at koble fuldstændig af, til fred, ro og ikke mindst stilhed - så skal du booke Son Boronat. www.hotelsonboronat.com


Lidt malurt må jeg dog dryppe i bægeret ......


Om det skyldes, at ejeren har lidt for meget om ørerne, ved jeg ikke .....MEN  jeg bliver trist, når jeg møder jordslåede puder ved poolen, to solsenge, der ikke bruges mere og som ligner noget, der burde køres til storskrald NU samt en manglende hynde i havemøblerne hist og pist og lavendler, der er gået ud  .... det giver et sjusket indtryk og man undres, når alting ellers er så dejligt.

Jeg undres også over brugen af kunstige blomster både inde og ude .... (ved det er et sydlandsk fænomen generelt - det gør det ikke kønnere) - ØV med solblegede plastikbregner på de små borde ved poolen, ØV med kunstige orchideer all over, ØV med plastikbuksbom ved hovedindgangen - hvorfor ???? - sæt dog en skøn kaktus, agave, oliventræ !!!!, citrontræ - what ever bare ikke kunstige blomster - det kradser i mine hornhinder  - der er SÅ mange fin detaljer, så få fluks de grimme kunstige blomster smidt langt væk.

Kærligst
Sussie

PS: skal jeg være rigtig krakilsk, så jeg gerne, at halvdelen af alt nips blev fjernet fra rummene, rummene er så skønne i sig selv, at alt for meget krims krams lader ikke øjet få ro ...... det er lidt ærgerligt - (i Guldager optik)

Send en kommentar