Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

onsdag den 6. september 2017

Man kan ikke købe kærlighed ....................

Jo, det kan man faktisk - man kan f.eks. købe en Bassethound ......Da jeg var ca. 10-12 år gammel, besøgte jeg sammen med min mor en yderst ekscentrisk gammel dame - i mine barneøjne nok omkring de 100 år - hun boede i en kæmpe Pippi Langstrømpe villa fyldt med krystallysekroner, antikviteter og ægte tæpper. Jeg fik sodavand og min mor fik kaffe og pludselig mens vi sidder der, kommer det mest fantastiske væsen ind ad døren - en klumpet hundehvalp med store poter og laaaaaange ører, som den omgående faldt i. Jeg var fuldstændig overvældet - havde ALDRIG set noget så nuttet - den mest fantastiske hund ever. Jeg havde mødt bassethvalpen Albert. Albert lignede faktisk ham her til forveksling I mange mange år drømte jeg om selv at få sådan en bassethund. Jeg drømte ikke om at få en hund - jeg drømte om at få en BASSETHUND.  Jeg elskede at se Colombo - ikke p.g.a. hverken Colombo eller handlingen men p.g.a. hans BASSETHUND.


For små 10 år siden gik drømmen i opfyldelse. Jeg hentede Zoe - den yndigste lille (ja lille og lille - vi taler Bassethound) bassetpige. Zoe den mest kærlige, godmodige, elskelige, kælne hund. I fredags måtte jeg tage afsked med hende. SÅ rædselsfuldt at skulle sige farvel - men som en præst engang sagde "der kan ikke være sorg, uden at der har været glæde" - og glæde, dét har der været -big time. Hver eneste dag har været en lille smule bedre bare fordi Zoe var der. Hendes gensynsglæde, hendes kærlige sind, hendes kæmpe store behov for at blive nusset og kælet, de daglige gåture med hende, hendes hengivenhed og "gåen-i-røven" på en ...................jeg savner hende SÅ meget.

Midt i alt det triste glæder jeg mig over, at jeg stadig har hende her ......


Holly pigen - som kun er 3 1/2 ...... Hun(d) savner også Zoe .......... de var rigtig gode venner de to - og det er svært at undvære sin bedste ven. Vi hjælpes ad - jeg tuder lidt og tørrer øjne i hendes bløde flapører, og så går vi i skoven og finder et rigtigt godt spor, hvor næsen kan gå helt amok. Holly får lidt ekstra opmærksomhed og omsorg i de her dage.

Bedste venner ever


I min optik er en Bassethound den SKØNNESTE hund - overhovedet ! En Bassethound lugter af våd hund, også når den er tør, den savler, fælder og sviner big time. Den er UMULIG at opdrage, med lidt held og godbidder kan man muligvis forhandle sig frem til et kompromis, den hører det, den vil høre, den er stædig ad Helvede til og så æder den en ud af huset, hvis man ikke passer på. Ønsker man sig en hund, der kan sitte, rulle rundt, spille død, hente en pind/bold, kommer når man kalder, elsker at gå lange ture i kvikt tempo, og ellers opfører sig eksemplarisk skal man IKKE købe en basset. Ønsker man sig derimod en hund med en kæmpe personlighed, som er stædig, egenrådig, men samtidig helt vildt kærlig, kælen og social, så er en basse et godt bud. I min verden er der hunde, og så er der bassethunde. Jeg elsker de flapører og har gjort det siden, Albert gjorde sin entré.

A perfect day in Paris - blev bare helt perfect da ham her dukkede op ....Tror aldrig rigtig den kære ejer fandt ud af, hvad der ramte ham i form af en rødhåret kvinde, der kastede sig over hans hund .......

Jeg savner Zoe - håber hun triller rundt i Hundehimlen sammen med Albert og stjæler godbidder ...

RIP Zoe .... dit gamle flapøre.

Kærligst Sussie & Holly


Send en kommentar