Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

tirsdag den 19. september 2017

Hverdagsfri, hverdagsglæder, skæve arbejdstider, uforudsigelighed .......jeg elsker det !

Jeg arbejder på skæve tidspunkter, aften, dag, nat, i week-ender og på helligdage, tit i vagter a 12 timer - og jeg ELSKER det.  Et 8-16 job mandag til fredag står for mig som et klaustrofobisk mareridt med en indbygget dræbende nedtælling til fredag eftermiddag og samtidig en opskruet forventning til week-endens lyksageligheder. Jeg elsker mine hverdagsfri-dage. At sidde på cafe ex. mandag formiddag er næsten som at være med i Palle-alene-i-verden. Der er noget helt utroligt luksusagtigt over det. Den mest forhadte dag i ugen for mange mennesker - og jeg sover bare længe, nusser rundt, daffer måske på cafe, går en ekstra lang tur i skoven med flapøret what ever. Min "pris" har så været, at jeg med stor sandsynlighed tilbragte min lørdag/søndag på job - arbejder fast hver 2. week-end og har altid gjort det. Det generer mig ikke det mindste, tværtimod  ! og efter (igen - HURRA) at have fået rengøringshjælp ja så er selv en arbejdsramt lørdag/søndag stadig med mulighed for hygge med sociale/kulturelle aktiviteter enten FØR eller EFTER job.

Jeg har lige haft et par hverdagsfridage - en tur på Værnedamsvej (min yndlingsgade i Kbh. - og den bliver bedre og bedre) - min veninde (der har mulighed for at styre sin egen arbejstid) og jeg fik et par skønne timer sammen. Vi plejer at nappe Granola, men denne gang forsøgte vi os med morgenmad på nyåbnet cafe Montgomery - jeg kan klart anbefalde stedet. Hyggeligt, venlig betjening, skøn kaffe i store kopper og lækker morgenmad i rigelige mængder.

Så lige en tur op og ned af Værnedamsvej, lidt (meget lidt) shopping hos Madam My - dejlig butik med lækre mærker, kvædegrene hos Blomsterskuret og et dvælende blik ved alle de skønne specialbutikker, der præger gaden.
Fiskehandleren har udvidet med en skøn lille fiskebar - delikat, æstetisk og en himmelsk lobster roll (plejer at være i NYC jeg indtager denne skønne hapser). Check det ud .....Aesop er en anden vidunderlig butik på Værnedamsvej, de fører de lækreste produkter og deres efterhånden 3 butikker i Kbh. er alle super smukt indrettede. Jeg er en sucker for smuk emballage og kan nærmest lokkes til at købe alt - bare det er smukt pakket ind. Det gælder også Guccis nye parfume - så delikat - og dufter (heldigvis) også rigtigt dejligt. Jeg køber sjældent main-stream parfumer, vil helst have en eller anden, der kun fås på bageste hylde i Barneys :-)) men den nye Gucci er virkelig skøn at skue og dufte til.Ellers holder jeg af at nulre rundt i det lille gule hus. Jeg synes, det er mega afslappende at flytte rundt på mit nips, lave nye stilleben, udbygge gallerivæggen  etc. 99 % af alle ting i mit hjem har en historie, så jeg glæder mig over hvert et objekt, fyldt med minder. Vores hjem er nærmest i hobbit-størrelse, (endelig en fordel kun at være 165 cm høj) så det med at flytte rundt på møblerne er ikke det store issue, men alle dimserierne, de kan og bliver flyttet jævnligt. (Til stor irritation for den langskæggede).


kom forbi en grøftekant efter hverdagsbesøg hos sygemeldt veninde ................

.... alt nipset rykkes rundt konstant - desværre kan møblerne ikke stå anderledes (desværre  i min optik, heldigvis i den langskæggedes optik)


Gallerivæggen - nu med Sylvester fod og hånd - så fin !


Jeg føler mig rig og mega luksusramt, når jeg en "kedelig" onsdag, beriges med venindebesøg og får lov at sidde i mit køkken og indtage stegte vagtler og drikke pink drinks og toppe det hele med en FANTASTISK kage farvekoordineret med min lyserøde væg. Det er bare hverdagsfri når det er bedst.


Hvor heldig er jeg, at have veninder, der gider både købe ind og lave maden, mens jeg bare skal koncentrere mig om at dosere gin/tonic ???

En fantastisk kage fra Guilty i Torvehallerne .......Jeg ved ikke hvorfor, men det er som om, at hverdagsfri bare er mere luksusagtigt, dekadent, nydelsesfuldt end hvis det samme foregår en lørdag ....................

Glædelig hverdag

Sussie

Send en kommentar