Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

mandag den 22. januar 2018

Jeg går på hotel ......

Siden Kenn Andre Stilling i sommeren 1976 slog dørene op for ikoniske og nu hedgangne Cafe Sommersko og introducerede danskerne for kaffe med skum, sølvglinsende, spruttende espressomaskiner og moules frites og det at hænge ud på cafe - har vi gjort det - gået på cafe. I dag er cafebesøg en indgroet del af vores kultur. Selv den mindste flække i Kongeriget Danmark både i Nørre Pladderbalde og Tørrerøvelse har en cafe med latte, cappuccino og måske, hvis det går vildt til, en cortado/white flat på kortet. Alle går på cafe - de færreste (endnu) går på hotel - i hvert fald i Danmark. I udlandet er det at "gå på hotel" langt mere udbredt - hvilket måske nok skyldes at udvalget af egnede hoteller at "gå på" er langt langt større i udlandet. Det halter gevaldigt i Danmark.

...... Men nu har København fået Hotel Sanders - og dér kan man "gå på hotel" - det er helt vidunderligt !

I Tordenskjoldsgade, lige til venstre for Det kongelige Teater, har Alexander Kølpin slået dørene op til et helt fantastisk sted. Sanders er som sin kongelige nabo et eventyr.Du behøver ikke bo på hotellet for at føle dig som en velkommen ventet gæst. Lobbyen er indrettet som en stor herskabslejlighed med bløde møbler, ild i pejsen, lækreste blomster og en skøn signaturduft og ikke mindst ultra venligt, opmærksomt personale, der straks får dig til at føle dig hjemme. Her er SMUKT, delikat og gennemført ned til mindste detalje. Stemningen er lidt a la "Mad Men", NYC/Paris i 1950/60'erne, musikken afdæmpet jazzet på den helt rigtige måde og ind i mellem vimser en stuepige iklædt lille sort kjole, hvid kappe og ditto forklæde forbi - det er helt perfekt iscenesat - UDEN at virke som en kulisse.  I love it !

Der er en lille bistro i huset - men jeg fortrækker at nyde min kaffe, french toast OG et glas bobler i de bløde sofaer foran pejsen. Du kan sætte dig, hvor du vil i den store lobby og nyde din kaffe, morgenmad, et glas vin eller en let frokost. Det er balsam for sjæl og legeme - og et dejligt alternativt til det traditionelle cafebesøg. Min indre diva blomster i den grad op i de her omgivelser.Huset Sanders rummer desuden et orangeri på 5. etage med udsigt over byen, en overdækket gårdhave samt en cocktailbar TATA - alt er gennemført lækkert !I min optik er Sanders i den grad et sted, København har manglet. Det er underspillet luksus, det er usnobbet, og man bliver glad i låget af at være der. Det er bestemt IKKE i den billige ende, portionerne er små - begrebet "lidt men godt" må siges at ramme plet her - MEN det er alle pengene værd  - og kaffen er virkelig god. For mig bliver specielt Sanders lobby mit nye "daske-forbi-sted-til-en-kaffe/et glas bobler".

Jeg er vild med at "gå på hotel" - du skulle prøve det !

Kærligst Sussie

pppsst: Du kan købe hotellets signaturduft med hjem i form af et lækkert duftlys - sid dog ned, når du sprøger om prisen ..... 595,- kr. GISP - Hotel Costes i Paris tager "kun" 380,- :-)

Send en kommentar