Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

tirsdag den 16. januar 2018

Venedig - stadig magisk og helt unik .....................


Jeg har besøgt Venedig flere gange - altid om sommeren - og ja byen er fantastisk, hvis man ellers kan komme til for turister ! - Længe havde jeg summet på at besøge Venedig om vinteren, og da en boligreportage fra Venedig pludseligt dukker op i RUM oven i købet med et link til Peggy Guggenheim museet  (som jeg aldrig har besøgt) fløj jeg spontant til tasterne og bookede 4 dage i Venedig i januar. Det blev 4 uforglemmelige, eventyrlige dage.Det er besværligt at komme til Venedig uden for sæsonen, der flyves IKKE non-stop, så vi måtte ned i Amsterdam i 2 timer både ud og hjem - men det var anstrengelserne værd. Det er altid en god ide at surfe lidt på diverse bookingsites mht. hoteller - der er som regel gode rabatter på de lækre 5 stjernede hoteller - og alt hvad man kan "spare" lidt hist og pist, når turen går til Venedig, tæller, for Venedig er SVINEDYR - også uden for sæsonen. At en kop kaffe koster 10 Euro på Cafe Florian (Venedigs ældste cafe - smuk - men stay away !) kommer ikke som en overraskelse, men at en drink/glas vin og mad på mere ydmyge steder koster kassen, det kom lidt bag på mig - men skal det være, så lad det være. Vi prioriterede også at tage vandtaxi fra lufthavnen (120 Euro) tager 20 min, i stedet for at tage vandsporvogn til 15 Euro - tager 1 time og 20 min.  Budskabet er blot, der SKAL prioriteres, hvis ikke kreditkortet er model no limit :-)

Fordelen ved at have besøgt en by før, er at man "slipper for" at skulle besøge alle must sees - og i stedet kan daske rundt, fare vild, opdage små skønne steder, som ikke står i "Turen går til ....." , sove længe uden at få dårlig samvittighed over at "spilde tiden", bestille morgenkaffe på roomservice og i det hele taget bare go with the flow. Og små perler fandt vi - det jødiske kvarter, rustikt, autentisk charmerende, små butikker med antikviteter og skønne smykker.  En helt vidunderlig restaurant med mad i Michelin klasse - Bistrot de Venise. På vej til Guggenheim en lille bistro med den skønneste mad og "cash only". Luna Sentada - en lille restaurant gemt godt ad vejen, ligner ingenting ude fra MEN oh la la - virkelig lækker, hjemmelavet mad. I en by spækket med turistfælder og dårlig, overpriced mad er små oaser værd at notere sig.  Vi skulle have besøgt Al Covo, men den var desværre lukket for holliday. Øv.
Baren på Hotel Danieli er smuk, hyggelig, de serverer lækre drinks, og der er hyggepianist - whats not to like ? Apropos barer - så ligger en af verdens mest berømte barer i Venedig - Harrys Bar - kig ind - gå ud igen - Hemmingway sidder her ikke mere - glem det,  det er en ren turistfælde !

Hotel Danieli

Bistrot de Venise - mad i Michelin klasse

For mig er Vendig magisk - specielt out of season - en by af en anden verden - fyldt med forfalden skønhed, hemmeligheder bag skodderne, en melankolsk by, en stille by, historiens vingesus - jeg er vild med den.

Jeg fik besøgt Peggy Guggenheim - et vidunderligt lille museum - med kunst i verdensklasse - absolut et must see. Læs lidt op på Peggy - hun er et bekendtskab værd. En flamboyant kvinde med store armbevægelser og kærlighed for mærkelige solbriller - jeg er fan !

Peggy Guggenheim Museum 
Shopping ? - det vrimler med krims krams i Venedig - og selvfølgelig masker og Murano glaskunst - se dig for ! Meget er "made in China" - men de originale steder findes - og har man tid og lyst er en tur til Murano en mulighed. Jeg nøjedes med en lille brevpresse OG en fin håndlavet maske. Fandt Scaramouche her: L'Arlecchino - What else ? en lille espressokande fra Guggenheims museumsshop - havde forsvoret, at noget fra Alessi atter skulle ramme min matrikel - men kunne ikke stå for den.

Alle de store modehuse er i.ø repræsenteret i Venedig. Skulle man få lyst til en mere lokal souvenir er Pied A Terre en godt bud - håndlavede fløjssko, som dem gondolieren traditionelt har på, kan købes her.  Og apropos gondol - det er en dødssynd at snyde sig selv for en sejltur i gondol - vi havde planlagt at sejle i skumringen - det var en meget, meget smuk og bevægende oplevelse. At tågen lå blidt over Venedig samtidig gjorde sejlturen endnu mere perfekt.


30 min. 80 Euro - det er alle pengene værd !

Jeg skal tilbage til Venedig out of season - så smukt !


..... husk altid en lille souvenir - dejlige minder er sundt for sjælen,
og så nærer de håbet og ønsket om engang at vende tilbage og opleve det hele all over again :-)

Ciao

Sussie

Send en kommentar