Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

lørdag den 3. februar 2018

Sørgmodig æstetik - det er så smukt !

Det er lige før, man overser Oliver Gustavs nye studio på Kastelsvej i København. Diskret tilbagetrukket i nr. 18 - en lidt anonym dør - MEN flankeret af  et smukt, forviltret træ og et lille tableau af "skumle" græskar patineret med den helt rigtige grågrønne farve - der sender et signal om, at bag den anonyme dør foregår et eller andet ....

Her er så smukt ! Flere hundredre kvadratmeter fyldt med interiør, kunst, objekter, malerier, fotokunst, parfumer etc. Jeg føler, jeg træder ind i en anden verden - her er magisk !


Fuldstændig fantastisk lampe i fuldstændig fantastisk farve ......

Oliver Gustavs univers er først og fremmest æstetisk - farveskalaen blid, grå, jord, rosa, støvet. Her er flere unikke kunstnere repræsenteret - blandt andre Rick Owens, som vel er mest kendt for sit skulpturelle tøj og især læderjakker - men Owens designer også de mest utrolige møbler/objekter. Oliver Gustav selv har designet en ultra smuk kollektion af sofaer/lænestole, betrukket med hør i de fineste farver. Jeg er fan.


Oliver Gustav forhandler desuden puder og sengetøj fra Society - og hos Oliver fås pudebetrækkene UDEN knapper, hvilket jeg absolut foretrækker, når de skal bruges i en sofa.

Mit i min begejstring over alt det smukke, æstetiske og helt gennemførte ned til mindste detalje (selv toilettet !) blev jeg overvældet af en følelse af melankoli næsten sorgmod. Der er noget sørgmodigt over Oliver Gustavs univers. - og kigger man godt efter, lurer Døden også hist og pist i form af små objekter udformet som kranier - et enkelt i marmor. "Forfald", patina, og det dunkle og mørke er her også - ikke på en grim måde,  tværtimod - det er æstetisk, smukt som alt andet. Men en underlig følelse af andægtighed kom snigende ind over mig. Jeg blev mindet om at værdsætte alt det smukke, glædes over det, finde roen i æstetikken og så lige huske på, at intet varer ved, forfaldet og Døden er her også - og netop det faktum sætter alt det smukke endnu mere i perspektiv. TAK !


Fantastisk fotokunst
Kom ikke og sig, at lyserød ikke kan være maskulint !Oliver Gustavs univers er så u-nordisk, u-dansk som det kan blive. Her er ikke meget lyst bøgetræ over det - og jeg elsker det.  Man skal have det helt store kreditkort med, hvis der skal handles her. Dog kan man som jeg starte i det små - med en pude eller to, et duftlys eller duftæske fra Mad et Len (som nærmest er en skulptur i sig selv) - under alle omstændigheder kan man lade sig inspirere.

Til maj tager jeg en uge til NYC (bare fordi  ....) - har booket den uber cool hotel 11 Howard. Det hotel har udover sine egne kvaliteter (det er indrettet af den danske tegnestue Space) to store plusser: I den ene ende ligger den mest lækre, franske restaurant, som er en fryd for øjet Le CouCou - hvor jeg agter at indtage min cafe creme hver eneste morgen i de 7 dage, jeg er der. I den anden ende ligger ........ Oliver Gustavs New York afdeling - hvor skønt er det lige ? Hver eneste dag på vej ind og på vej ud at passere det smukke, smukke sted. Det er simpelthen en fryd for mine hornhinder.

Le Coucou - et MUST at besøge i NYC .....Her skal min cafe creme indtages 7 dage i træk .......


..... og en lille eftermiddagsdrink og/eller bobler her .....


Husk at fylde livet med alt det smukke ....

Kærligst Sussie

PS: at gøre sig umage helt ud på toilettet - det er sgu god stil


2 Comments so far

  1. Det ser utroligt ud! Jeg kan endda se, bare udfra fotos, at det også har sin egen duft. Ikke?

    SvarSlet