Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

mandag den 26. marts 2018

Man kan vælge at blive børnefornærmet og bitter .... eller man kan tage en sviptur til Stockholm .....

Når en længe planlagt kærestetur til Amsterdam, pludselig ikke bliver til noget, fordi ens mand har glemt, at han har meget vigtigere ting at tage sig for (!), kan man vælge enten

- at blive børnefornærmet og bitter og sætte sig og bitche i en krog. Det bliver man hverken kønnere eller gladere af

eller man kan
- vælge at tage en sviptur til Stockholm - en by, jeg aldrig har besøgt før og altid har ønsket mig at besøge

Jeg valgte sidste mulighed.

Det tager ikke længere tid at komme til Stockholm end til Aarhus - og det koster ca. det samme.


Udover Stockholm generelt har jeg længe luret på hotellet Ett Hem - har set billeder af det i forskellige reportager og kender et par stykker, der har boet der ..... nu var det min tur. OG JEG ER VILD MED DET! Et lille hotel med kun 12 værelser - indrettet af Ilse Crawford i gennemført eklektisk stil (nogen vil kalde det rodet - ikke mig) - jeg var i himlen ! Ett Hem lever op til sit navn, og man føler sig som gæst i et privat hjem.  At sidde der i bamsestolen med et glas Chablis og bare nyde !


Hotellet ligger ca. 20 min gang fra centrum, og er nemt at overse, da Ett Hem ikke ligefrem gør reklame for sig selv.


Jeg er grøn af misundelse over keramiksamlingen.


Whats not to like ??  - måske udover prisen ? - værelsesprisen starter ved ca. 3400,- per nat


Eklektisk indretning - men der er ikke rystet på hånden her ....


Morgenmadssalon

Det var koldt i Stockholm, og gader og stræder dækket med is - hvilket besværliggjorde traveture rundt i Gamla Stan - så jeg vil rigtig gerne tilbage, når tempraturen kravler over frysepunktet.

Gamla stan .... næsten helt parisisk


Stockholm byder på eksklusiv shopping, alle de store mærker er her, og stormagasinet NK er Stockholms svar på Illum. Jeg vil dog anbefale multibrand butikken Nathalie Schuterman - en slags svensk Holly Golightly - bare større. Super lækker og cool butik - men DYR ! -

Jeg spiste lækker, lækker mad på Matbaren (Mathias Dahlgren) - den mere loose lillebror til Matsalen - begge med Michelin-stjerner.


Matbaren - mad i særklasse - reservation nødvendig - og aflyser du, koster det 800 kr. i gebyr !!!

Et lidt gammeldags sted, der byder på svensk husmandskost  og et glas vin er Operabaren -


Operabaren

Lidt shopping blev det også til - plysdyr til Sylvester OG Holly, lidt keramik fra det store loppemarked på Hötorget, en knitrende hvid skjorte fra svenske HOPE ..... og egen omsorg i særklasse (jeg havde brug for trøst, da jeg opdagende min ekstraskat) - et par cool sneakers fra Valentino.


En plyselg til Sylvester ....


- og en til Holly ......Fin keramik fra loppemarked ....


Egenomsorg er vigtig, når man skal betale restskat .....:-)

Jeg vil rigtig gerne tilbage til Stockholm .....har kun lige snuset til byen - men er sikker på, den har SÅ meget at byde på, som er lige noget for Guldager.

Hej då .....

Sussie

Send en kommentar