Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

onsdag den 21. marts 2018

Noget om taknemmelighed .......Jeg har prøvet at miste

- mit job (konkurs - fik det at vide, da jeg netop var landet i Rom - hav en god ferie - ja tak for kaffe :-()
- mit firma 2 gange (mit hjerteblod)
- mit hjem (som i det brændte ned til grunden, jeg mistede ALLE materielle ting)
- mit ægteskab (heldigvis fandt vi sammen igen)
OG
-mit liv (hjertestop og - heldigvis - succesfuld genoplivning TAK)

Det har været HÅRDT ! Til gengæld har det at miste lært mig at værdsætte - og at være i bevidstheden om hvor meget, jeg har at være dybt taknemmelig for.

For nylig kom en i min kreds i den situation, at en fyringsrunde pludseligt blev varslet. Vedkommende har i lang tid "øffet" over sit job, været sur og tvær over det - men ikke sådan RIGTIG sur og tvær som i "nu gør jeg noget ved det " - bare sådan en konstant småbrokken. Da risikoen for rent faktisk at miste "lortejobbet" blev reel, blev "lortejobbet" i et splitsekund forvandlet til et "ret okay job" .... hhhmmmmmmm ??? Min pointe er: hvorfor skal vi være tæt på at miste eller helt konkret miste, før vi opdager, at vi egentligt er glade for og tilfredse med det, vi har ?? Jeg oplever tit en småbrokken over alt fra job, kæreste, bolig til livet generelt ....og ja, job, kæreste, bolig, venner, børn ... sæt selv ind ... KAN ind i mellem være svære størrelser at deale med - og der kan i perioder være mange bump på Livets landevej. Er det så grelt, at man ikke kan holde det ud, bør man naturligvis gøre noget ved det - ellers synes jeg, man skal sætte sig ned i en stille stund og reflektere over hvor meget, man har at være taknemmelig for. Forestil dig, at du mister det hele i morgen ? Konstant småbrokkeri og en ikke-bevidsthed om hvor dejligt Livet mit alles faktisk er, tror jeg er decideret usundt både for krop og sjæl. Ordsprogenes Bog kap. 17:22 (Bibelen - hvis nogen er i tvivl :-)) siger der så smukt:

"Glad hjerte er sundt for sjælen, nedslået sind suger marv af benene"

Det er okay at være lidt lalleglad, happy go lucky-agtig. At hvile i sig selv og glædes over det, man har, udelukker på ingen måde ønsker og drømme for fremtiden - heldigvis da! Men at være bevidst om og glædes over basale ting, bør alle øve sig i. Det er vældigt hårdt at skulle miste for at nå til erkendelsen om, hvad det var man havde og glemte at værdsætte, mens tid var.

Sæt dig ned, tænd et lys, og brug bare 5 minutter hver dag på at summe over dit liv. Det giver med garanti en AHA oplevelse.

- og husk så at kigge lidt ud over egen næse ..... det kan nogen gange sætte tingene lidt i perspektiv.Hav en skøn dag

Sussie


Send en kommentar