Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

mandag den 6. august 2018

Man taler ikke om en kvindes alder ...... øhhhhh hvorfor ikke ?????Jeg oplever det ind i mellem -  og specielt efter jeg er blevet mormor til Sylvester - og jeg bliver lige overrasket hver gang. Jeg kan fornemme, der tages tilløb, man tager sig sammen og med tøvende stemme siger "Må jeg spørge dig om noget ?" - hver gang tror jeg fejlagtigt, at nu får jeg et lidt intimiderende spørgsmål i den absolut private afdeling, som f.eks. om jeg lider af hæmorroider eller neglesvamp, eller om jeg nogensinde har taget af kassen eller smuglet narko ....... men spørgsmålet er bare: Hvor gammel er du ? - det bliver stillet med flakkende øjne og dæmpet stemme .... HVORFOR ???? - er det fordi, man som bekendt "ikke taler om en kvindes alder" - og hvem har egentligt fundet på det ? - skal vi kvinder skamme os over, at vi er blevet ældre ? er det pinligt, vi har været her på jorden i x-antal tid ? Jeg har veninder, der siden de fyldte 30 år har løjet sig yngre. Jeg har aldrig og kommer aldrig til at forstå det. Hvorfor skal kvinders alder holdes hemmelig ? Hvorfor skal kvinder helst svare i et hosteanfald, når der bliver spurgt til deres alder ?

Måske nogen vil se det som et paradox, at jeg selv ind i mellem får "lavet lidt" som det hedder. Jeg lægger ikke skjul på, at jeg ind i mellem får behandlinger med "fillers", jeg farver mit hår (endnu !), jeg bruger make-up  etc. - Er det for at skjule min alder ? Overhovedet NOT. Det handler helt og aldeles om æstetik. Der er nogen rynker, jeg finder smukke - smilerynker f.eks. Til gengæld finder jeg ikke "hampsterposer" og "persiennekinder" særligt charmerende. Ej heller gør rynker, der får mig til at se sur og tvær og træt ud noget godt for mig. Derfor bliver de fjernet; men absolut ikke i et forsøg på at bilde nogen ind, at jeg er yngre end dåbsattesten dokumenterer. Og lige om lidt forsvinder det røde hår, og jeg går all in på gråt. Her spænder æstetikken desværre lidt ben for mig, for overgangen fra rødt til gråt er ved Gud hæslig grim - min frisør kommer virkelig på arbejde her - for jeg er klar. Synes gråt hår er så smukt.

Hvorfor er det så, "vi ikke taler om en kvindes alder" - og for nogens vedkommende helst heller ikke vil afsløre den ? - Hmmmmm - der kan være mange årsager. Er det den gode gamle traver om, at kvinder 40+ bliver usynlige - altså mister deres sexuelle tiltrækningskraft ??? Til det kan jeg kun sige, at jeg håber, tror og ved, at tiltrækningskraft ikke udelukkende sidder i struttende bryster og glat hud. Nuvel - for nogen vil den 16-årige Side 9 pige altid være det ultimative - so be it. Men skal da hilse og sige, at livserfaring, intellekt, humor, livsglæde og hvilen i sig selv er ganske gode kort at have på hånden; desværre er vi  rigtig gode til at bekræfte hinanden i myter og mærkelige teorier. Hold straks op med det !

Hver alder har sin charme - det er til gengæld sandt. Personligt synes jeg, et levet liv giver karakter. og at livserfaring er sexet.

Der kan være mange årsager til, at alder er så tabubefængt - skulle vi ikke ændre lidt på det ? Forhåbentligt bliver vi alle ældre og måske, hvis vi er heldige, rigtig GAMLE.

"Forever young" - Nej tak !

"Et LANGT og lykkeligt liv" - Ja tak !

Just for the record: Jeg er født 7. april 1964 ! - og mit eneste "problem" med min alder er, at der ikke er så meget tilbage af livet, som der har været. Derfor gælder det om at LEVE, gribe NUET. Jeg elsker Livet, og håber ikke, jeg checker ud før, jeg er "mæt af dage" (sådan et poetisk udtryk med en dejlig indbygget ro).

Krims krams
Sussie


Send en kommentar