Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

tirsdag den 28. maj 2019

Ulige børn leger bedst .......

Det hedder sig "Lige børn leger bedst" - når jeg ser mig rundt i min vennekreds, må jeg konstatere, at U-lige børn åbenbart leger bedre ....

Forleden sad jeg i en stille stund og reflekterede over mine venskaber - og det slog mig, at mine venner er SÅ forskellige - både hvad angår alder, køn, politisk overbevisning, smag, interesser, uddannelse, økonomisk "formåen" etc. - og dog har vi en fælles kerne, som binder os sammen. Nogle helt basale værdier, som er fundamentet for vore venskaber - og så lige en meget vigtigt ting - vi har samme humor.

Jeg har venner, der er 20-25 ældre end jeg og venner, der er ditto yngre end jeg. Det er selvfølgeligt skønt med jævnaldrende, der eksempelvis siger "Ingrid", når jeg siger "Lillebror" - vi ved, hvad vi taler om, vi har samme referenceramme. Det ligger der naturligvis et vist fællesskab i og en indbygget nostalgi - a la "kan du huske......"  Jeg har lige besøgt Tjernobyl og så i den forbindelse det russiske militæranlæg med alt hver der hører til af radar, computerrum, sågar en kæmpe model af jordkloden i bedste James Bond stil, der manglede kun Dr. No til at trykke på den røde knap, underjordisk bunker etc. - min rejsekammerat er jævnaldrende med mig - og ja to, der er børn af den Kolde Krig, vi forstod, hvad den anden tænkte uden at skulle sætte ord på det. Der havde ikke været den samme indforståethed, hvis min rejsekammerat havde været 25 år yngre end jeg.

At omgive sig med mennesker, der er ulig end selv, er en kæmpe inspiration. Ældre venner har en kæmpe erfaring og spændende ting med i rygsækken, som jeg kan lære af, lytte til og tage til mig. Yngre venner har en energi og en nysgerrighed, der smitter af og tit også et "twist" på tingene, som er meget forfriskende.

Politisk spænder mine venner fra meget røde til meget blå - herligt! At udveksle holdninger og meninger i respektfulde diskussioner er godt for henslumrende hjerneceller og fastgroede tankemønstre - at få vinklet tingene forskelligt er befriende udfordrende og tvinger mig selv til at være skarp på mine holdninger og argumenter for selv samme holdninger.

Jeg har venner, som rokker lidt ved mine "fordomme" - og det kan være inden for alle kategorier - som med deres entusiasme omkring et emne pludseligt får lukket mine øjne op. Det kan være inden for kunst, kultur, rejser ......

Mine venner inspirerer, provokerer, skubber lidt til mig - og det kan de kun gøre, fordi de er ulig mig  - men vi respekterer hinanden og giver hinanden plads. Jeg er fan !

Jeg er Kaj,
jeg er Andrea.
Jeg er frø,
og jeg er fugl.
Jeg kan svømme,
jeg kan flyve.
Vi ka' begge lege skjul!
 
For selvom der er forskel på os to,
så er vi gode venner, kan du tro! .
 
Jeg har forben,
jeg har vinger.
Jeg har mund,
og jeg har næb.
Hvis vi spiser sure æbler,
får vi begge mavekneb.
 
For selvom der er forskel på os to,
så er vi gode venner, kan du tro!
 
Jeg er ikke glad for storke.
Katte gør mig lidt forskræmt.
Men når bare vi er sammen,
er det ikke nær så slemt.
 
For selvom der er forskel på os to,
så er vi gode venner, kan du tro!
 
Jeg er dreng,
Jeg er en pige.
Jeg synger dybt,
jeg synger højt.
Men når man kan li' at synge,
betyder det jo ik' en døjt.
 
For selvom der er forskel på os to,
så er vi gode venner, kan du tro!
 
Jeg ka' bedst li' jazz med saxer,
jeg ka' li' en stille sang,
så vi synger begge slagser
så'n omtrent hver anden gang.
 
For selvom der forskel på os to,
så er vi gode venner, kan du tro!

Tak for alle jer derude ! 

Krims krams Sussie 

Send en kommentar