Guldagers

Giv Livet et los i røven - en blog om livsnyderi og æstetik

mandag den 5. august 2019

Der er kun et (væsentligt) aber dabei ..........

.... ved at blive ældre, og det er, at Livet uvægerligt bliver kortere; men ellers synes jeg - indtil videre - det er ganske interessant og ret fantastisk at blive ældre. Og ja, det kan jeg sagtens sige, jeg er sund og rask og har egne tænder ..... ved godt mange hen ad Livets landevej rammes af sygdom, skavanker etc. - og så er det nok knapt så interessant og fantastisk, at tiden går ..... men jeg tillader mig at tage udgangspunkt i mit eget liv her og nu. Og lige her og nu ER der ret skønt at være aldersmæssigt.

Forleden sad jeg sammen med mit lille dejlige barnebarn Sylvester, mens min datter lå og blev 3D skannet. At sidde der og sige hej til barnebarn nr. 2 - lille Alfred, som kommer til verden til oktober - det var en helt igennem vidunderlig oplevelse, som gav anledning til refleksion.
.. sig hej til lille Alfred, som ser dagens lys engang i oktober ......


Tænk jeg har fået lov at give liv til to skønne unger, som nu er voksne, velfungerende mennesker, der selv stifter familie. At blive mor og være mor og så toppe den med at blive mormor (og hvem ved måske farmor ?:-)) - jeg er dybt taknemmelig.
At have mødt kærligheden på min vej - at have knyttet tætte bånd og dybe relationer - og stadig gøre det - men det er da fantastisk.
At have mulighed for at rejse ud og opleve Verden - se mig omkring og suge indtryk til mig ....
At bo i det lille gule hus - omgivet af skøn natur lige til at vade ud i .... whats not to like ...

For mig er hver dag en gave - og jeg prøver at gøre mig umage med livet hver eneste dag -  jeg rider til stadighed min gamle kæphest om at drikke champagne på en tirsdag og huske at drikke min kaffe af en smuk kop. Tænde et lys og sætte blomster i vaser, dyrke mine relationer, brugen tiden på gode samtaler, smukke oplevelser, sige pyt til bagateller og være til stedet i NUET. .... for tiden går.

At blive ældre har for mig også betydet en ro og balance og en bevidsthed om eget værd og egne grænser - dét er en befrielse ! Hvad andre tænker, tror og mener .... tja, det er naturligvis interessant at udveksle synspunkter og ligefrem lærerigt, men hvad andre tænker, tror og mener om mig og min måde at leve på .... I don't give a shit ...sorry to say. At finde (og finde fred) med sin egen måde at leve på, sin egen stil, sin egen smag, sine egne præferencer - det går meget bedre som "ældre" - i hvert fald for mit vedkommende. At forlade Flinkeskolen UDEN udmærkelse - skønt ! - at gøre op med konfliktskyheden og pleaser-genet ... endnu bedre.

At kunne sige "been there - done that" - det var sjovt engang - nu er jeg videre - det er en befrielse - ikke at føle, man er gået glip af noget.  Derfor er det så vigtigt - i min optik -, at man giver den gas, springer ud i ting og sager med fare for at slå sig, handler på sine følelser, intuition, tager nogle chancer. Det er en stor sandhed, at man som regel fortryder, det man IKKE gjorde.

Så er der lige det der med rynkerne, det grå hår, hamsterposerne, kødet der ikke så sidder så stramt på knoglerne mere, knysterne og de skæve tæer ..... sæt selv ind ............................
Tja, vi har alle vore grænser for, hvad vi gider finde os i af kropsligt forfald. Hvad den ene finder ligegyldigt eller ligefrem smukt, er uendeligt vigtigt for den anden eller ligefrem grimt. Men nu er det så heldigt at man:
1) selv kan gøre en del for at holde forfaldet fra døren
2) lever i i en tid, hvor avanceret teknologi kan afhælpe de fleste skader, som tidens tand har forvoldt

Jeg er stærk fortaler for, at man gør det, der gør en glad.
Personligt har jeg sagt hjerteligt velkommen til det grå hår - men nej tak til rynket overlæbe a la hønserøv og kinder model crepepapir ..... jeg overlader mit ansigt i trygge hænder hos dygtige Bente hos klinik Carefull - og bliver ind i mellem "rettet lidt ud".

Motion har aldrig været min stærke side, men jeg er nu alligevel gået i gang - og jeg må sige, jeg er fan. Powerwalk i bakket terræn 5 km hver anden dag - det er min nye "ting" og sammen med masser af vand og fornuftig kost - ja, så må jeg indrømme, at både sind og skind har det markant bedre. Og er der noget bedre end en stor G&T efter 5 km i bakket terræn ?

Jeg er ganske godt tilfreds med at blive ældre indtil videre ..... men lever som sagt mit liv i bevidstheden om at det at tiden går, også gør at Livet går. Så gør nu det, der gør DIG glad, kys på dem, du synes, der skal kysses på, knyt bånd og skønne relationer, bevar og dykr de venskaber, der er gode for dig, lad være at lade dig begrænse af latterlige konventioner omkring alder, hvad man kan og ikke kan, hvad man må og ikke må - du bestemmer, det er dit liv.

Kærlige mandagstanker

Sussie

1 Comment so far

  1. Tak for dine gode mandagstanker - rigtigt godt og positivt skriv Sussie :-)

    SvarSlet